stef-tuinte Stef Tuinte
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Recycling

Rouwmaat Recycling voor een beter milieu

Recycling

Rouwmaat biedt bedrijven, overheden, instellingen en particulieren concrete oplossingen voor afval- en milieuproblemen. We zamelen afval in en – waar mogelijk – recyclen we. Bij onze recycling werkzaamheden bewerken en zoeken we alternatieven voor milieubelastende verwerkingsmethodes. Zo werken we samen aan een beter milieu.

Wat is recycling?

Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Recycling is iets anders dan hergebruik, waarbij een product (of delen ervan) opnieuw gebruikt worden zonder dat ze daarbij in secties gescheiden worden. Materialen die gebruikt zijn, kunnen worden gescheiden zodat deze direct hergebruikt kunnen worden of recyclebaar zijn en opnieuw in een productie proces kunnen worden toegepast.
Recycling is eigenlijk een manier om onze grondstoffen te besparen door een product dus twee of meer keer te gebruiken. Naast het feit dat we onze grondstoffen besparen, zijn recycle productieprocessen minder schadelijk voor het milieu. Dus er komt minder CO² vrij bij een productieproces.

Recycling bij Rouwmaat

Bij Rouwmaat is uw afvalprobleem in vertrouwde handen. Bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, hout, papier en andere afvalstromen worden door onze ervaren medewerkers snel en volgens afspraak ingezameld. Vervolgens kan het proces van recycling beginnen: de verschillende afvalsoorten worden zo milieuverantwoordelijk als mogelijk verwerkt. Het uitgangspunt bij onze recycling is dat uw afval weer grondstof wordt voor bijvoorbeeld de productie van papier, spaanplaat en beton. Ook kan het gebruikt worden voor het stoken van de ovens van energiecentrales: Rouwmaat verwerkt namelijk hoogcalorisch restafval tot brandstofkorrels. Dit is een gewild milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Uw rendement van onze inspanningen? Een structurele bijdrage aan een beter milieu!

Recycling van bouw- en sloopafval

Rouwmaat is specialist in de recycling en bewerking van bouw- en sloopafval. Ingezameld afval wordt gesorteerd en zoveel als mogelijk hergebruikt. Hout wordt geleverd aan de spaanplaatindustrie, ijzer aan de hoogovens. Puin wordt gezeefd, gebroken, indien nodig gewassen en zo opgewaardeerd tot hoogwaardige grondstof voor de wegenbouw, de productie van beton, terreinverharding en fundatielagen. Naast bouw- en sloopafval recycled Rouwmaat het volgende:

Recycling van hoogcalorisch afval

Rouwmaat zamelt hoogcalorisch afval in en sorteert het uit de aangeboden afvalstromen. In onze Albra-fabriek in Groenlo wordt dit afval met moderne technieken en veel vakmanschap verwerkt tot brandstofkorrels: een waardevolle grondstof die gretig aftrek vindt richting de ovens van de cement- en kalkindustrie en elektriciteitscentrales.

Wilt u meer informatie over recycling, neem dan contact met onze medewerkers. Daarnaast treft u hier een informatiefolder aan over recycling. 

“Rouwmaat regelt het gewoon!”

Stef Tuinte

stef-tuinte
 

Bel mij terug Offerte aanvraag Stel direct uw vraag

Afval recycling

Afval recycling is hergebruik in optima forma. Bij Rouwmaat werken we aan een beter milieu door recycling van diverse afvalstromen. Het uitgangspunt bij onze recycling is dat uw afval weer grondstof wordt voor de productie van bijvoorbeeld papier, spaanplaat en beton.

Lees meer

Hout recycling

Bij Rouwmaat bieden we u verschillende oplossingen voor hout recycling. Allereerst kunt u bij ons diverse containers huren waarin u uw afvalhout kunt verzamelen. U kunt uw hout afval eenvoudig verzamelen en wij zullen het professioneel en snel ophalen.

Lees meer

Plastic afval (folie) recycling

Heeft u plastic afval (folie) dat u wilt laten inzamelen en recyclen? Bij Rouwmaat kunnen wij u hier uitstekend mee van dienst zijn. Allereerst kunt u bij ons afval containers huren voor ieder type afval, waaronder ook folie. Wij zamelen het plastic voor u in en recyclen dit voor u. Op deze manier dragen zowel u als wij bij aan een beter milieu. De acceptatievoorwaarden voor folie treft u hier aan.

Lees meer

Certificaten

Bij Rouwmaat werken we aan een beter milieu door recycling van diverse afvalstromen. Het uitgangspunt bij onze recycling is dat uw afval weer grondstof wordt voor de productie van bijvoorbeeld papier, spaanplaat en beton. We beschikken hierbij over de volgende certificaten:

0 - 4 Brekerzand

0 - 4 Slakgranulaat

0 - 31,5 Menggranulaat

4 - 16 Betongranulaat

4 - 32 Betongranulaat

Asfaltgranulaat

 

 

Lees meer

Mobiele menger

Mobiele menger voor recycling

Bij onze recyclingwerkzaamheden zoeken we alternatieven voor milieubelastende verwerkingsmethodes. Zo werken we samen aan een beter milieu. We kunnen u bijvoorbeeld van dienst zijn met een mobiele menger, waardoor er minder afval afgevoerd hoeft te worden doordat het ter plekke gerecycled wordt. 

https://www.youtube.com/watch?v=O_DXNih7VOE (video mobiele menger)

Lees meer

Mobiele zeef

Naast een mobiele menger, werken we bij Rouwmaat ook met een mobiele zeef. Onze mobiele zeef is een 3-fractie sterrenzeef. De verschillende fracties die worden uitgezeefd zijn 0-20 / 20-60 en 60+.

Lees meer

Papier recycling

Rouwmaat vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom zorgen we niet alleen het afvoeren van papierafval, maar ook voor een milieuvriendelijke verwerking ervan. Rouwmaat verzorgt papier recycling voor afvalstromen van bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. 

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *