Betonpompen huren

Er zijn diverse manieren om jouw beton op de plaats van bestemming te krijgen. Als onze vrachtwagen vlakbij de stortplek kan komen en als je niet veel beton hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor het lossen met kruiwagens, rechtstreeks uit de goot van de betonmixer of met een pvc-pijp van 5 meter.

Maar soms is de losplek te ver van de vrachtwagen, op een hoger gelegen deel of zelfs om een bocht of over een muur. En regelmatig is de hoeveelheid beton simpelweg te groot om te kruien. Dan is de inzet van een betonpomp vereist. Bij ons bestel je niet alleen beton voor alle mogelijke toepassingen, maar huur je ook meteen een betonpomp. 

Wij hebben diverse betonpompen in ons assortiment:

 • Aanhangerpomp P715: voor kleinere storten en bij uitstek geschikt voor moeilijk bereikbare locaties
 • Mixerpomp M24: voor kleinere storten op goed bereikbare locaties
 • Mixerpomp M32: voor grotere storten en erg geschikt om óver een woning of muur te verpompen
 • Hallenpomp M38: krachtpatser voor grote storten buiten en binnen, bijvoorbeeld voor bedrijfshallen

Beton storten met een betonmixer-pomp (MIPO)

Wanneer kies je voor het lossen van beton met een mixerpomp ofwel MIPO?

Een mixerpomp is een betonmixer en betonpomp ineen, waardoor de betonmortel eenvoudig in één keer kan worden gestort. Het is dus snel en efficiënt.

Houd rekening met de volgende zaken:

 • Een mixerpomp wordt over het algemeen ingezet om grotere hoeveelheden beton te verpompen of als je op een hoger gelegen verdieping of over een object heen moet storten.
 • Het gewicht van een mixerpomp varieert namelijk van 30.000 tot 50.000 kilogram. Een goede bereikbaarheid en harde ondergrond zijn dus een vereiste. In vrijwel alle gevallen wordt vanaf de straat gelost. Wij proberen het betreden van privéterrein met onze betonmixers zo veel mogelijk te vermijden, tenzij dit anders is overlegd.
 • De betonpomp is uitgerust met een giek, met een lengte van 18 of 30 meter. Wanneer de stortafstand groter is dan 18 of 30 meter, is dit geen probleem. De pomp heeft tot ongeveer 15 meter extra slangen bij zich.
 • De mixerpomp kan niet om bochten heen storten (in dat geval is een aanhangerpomp een betere optie).
 • Bij voorkeur storten we met een mixerpomp niet binnen in een woning (met slangen door bijvoorbeeld een deur of raam van een woning heen) vanwege de kans op schade.

Beton met aanhangerpomp lossen

Je wil beton storten, maar de stortplek is niet bereikbaar met de vrachtwagen? Zet een aanhangerpomp in!

De Rouwmaat-machinist maakt de pomp klaar voor gebruik. Hij legt de slangen uit, die een bereik tot wel 90 meter hebben.

Doordat de slangen flexibel zijn, leent de aanhangerpomp zich uitstekend voor het storten van beton op lastig bereikbare plekken en hogere verdiepingen.

Wij leveren het beton en de pomp; het verspreiden, verdichten en afwerken van het beton is voor je eigen verantwoordelijkheid.

We raden je aan met minimaal 2, maar liever nog 3 personen paraat te staan.

Wat is een hallenpomp?

Een hallenpomp voor beton is een pomp die grote hoeveelheden beton efficiënt verpompt van de opstelplaats van de betonmixer naar de plaats waar het beton gestort moet worden. De pomp kan beton over lange afstanden en hoogtemeters verpompen, wat zorgt dat handmatig werk en tijd bespaard wordt tijdens bouwprojecten.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
 • Het laatste nieuws
 • Tips en het beste advies
 • Persoonlijke acties en prijsupdates
 • Aanbevelingen