Zelf-nivellerende gietdekvloer (Eco2floor)

eco2floor is een milieuvriendelijke en duurzame gietdekvloer, die de voordelen van een traditioneel gesmeerde zandcement dekvloer met het verwerkingsgemak van gipsgebonden (anhydriet) gietdekvloeren combineert. De duurzame vloer bevat geen traditioneel cement, waardoor er nagenoeg geen CO2-uitstoot plaatsvindt in het productieproces.

De voordelen van eco2floor vloeivloer ten opzichte van smeervloeren

eco2floor is snel en makkelijk verwerkbaar (door een erkende vloerenlegger)

In tegenstelling tot een traditionele zandcementdekvloer is eco2floor makkelijker en sneller aan te brengen. De mortel is vloeibaar en wordt met een pomp in de ruimte gepompt. De mortel vloeit vanzelf dicht, waarna de vloer middels een rei vlak en strak gemaakt moet worden. Dit kan in een staande positie (in plaats van op de knieën), waardoor de vloerenlegger nauwelijks lichamelijke inspanning hoeft te verrichten. Daardoor kunnen vloeren tot wel 1000 m² per dag worden gerealiseerd. Eco2floor is echter ook goed geschikt voor kleinere projecten.

Uitstekende warmtegeleiding bij dekvloeren met vloerverwarming

Door de homogene structuur van de mortel is eco2floor erg geschikt voor gebruik bij dekvloeren met vloerverwarming. De mortel vloeit perfect om de vloerverwarming en zorgt daardoor voor een uitstekende warmtegeleiding. Dit draagt bij aan verlaging van het energiegebruik.

Ideaal voor gebruik in natte én droge ruimtes

eco2floor kan zowel in droge als natte ruimtes worden toegepast. Zo kunnen alle ruimtes in een gebouw in één arbeidsgang worden meegenomen; van badkamer en toilet tot leef- en kantoorruimtes.

De vloer kan snel afgewerkt worden, waardoor de bouwtijd verkort wordt

eco2floor droogt snel. Onder geschikte omstandigheden is de droogtijd 1 week per 1,5cm laagdikte (met een minimum laagdikte van 3cm en een maximum laagdikte tot 10 cm). Daardoor is de vloer in principe na 24 uur beloopbaar en na 72 uur (licht) belastbaar. Een tegelvoer kan al na 1 week worden aangebracht (zonder vloerverwarming). PVC en parket kunnen al worden gelegd bij een restvochtpercentage < 2,5%. Verlijmen en tegelen kan met de gebruikelijke primers en lijmen, eventueel cementgebonden.

De eco2floor vloer is duurzaam

Door het gebruik van gegranuleerd hoogovenslak (GBBS) als bindmiddel, in plaats van traditioneel cement, is eco2floor een duurzaam alternatief voor een traditionele dekvloer. Bovendien kan de vloer aan het eind van de levensduur worden gerecycled tot grondstof voor nieuw beton. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een anhydriet vloeivloer op basis van gips.

Let op: de eco2floor vloeivloer is een dekvloer en moet altijd worden afgewerkt met tegels, PVC, tapijt of parket.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen