Bodemonderzoek

Wie gaat bouwen, heeft een bouwvergunning nodig. En ter ondersteuning van de vergunningprocedure of bestemmingsplanwijziging zijn bodemonderzoeken nodig.

Bodemonderzoek is ook noodzakelijk bij de aan-/verkooptransactie van onroerend goed, waar vaak een schonegrondverklaring bij moet worden geleverd.

Rouwmaat biedt bouwondernemingen, overheden, projectontwikkelaars en particulieren al ruim 20 jaar totaaloplossingen op het gebied van bodemonderzoek. 

Bodemonderzoek volgens de normen

Bij Rouwmaat voeren we bodemonderzoek uit volgens de normen NEN5740, NEN5707, NEN 5897. Ook zijn wij in het bezit van het BRL-SIKB 2000 certificaat. We snappen dat het voor u van essentieel belang is dat er een kwalitatief hoogwaardig bodemonderzoek plaatsvindt. Onze werknemers zijn ervaren, vakkundig en worden continue bijgeschoold. Door de nauwe betrokkenheid van onze eigen afdeling grond-, weg- en waterbouw (GWW), kunnen wij u naast een kwalitatief hoogstaande rapportage ook voorzien van praktisch advies.

Schone grond verklaring

Bodemonderzoek wordt vaak in verband gebracht met de schone grond verklaring. Dit begrip wordt vaak in de volksmond gebruikt voor een geschiktheidsverklaring die nodig is wanneer u een huis of bedrijf op een stuk grond gaat bouwen. Om een schonegrondverklaring te krijgen, is bodemonderzoek nodig.

Rouwmaat kan u ook van dienst zijn bij aanpalende onderzoeken zoals partijkeuringen, archeologisch-, flora en fauna-, civieltechnisch-, geohydrologisch- en NGE onderzoeken.

Wilt u meer informatie over de diensten van onze afdeling Onderzoek & Advies, neem dan contact op met onze medewerkers.