Mortel voor elk project

Rouwmaat is een full-service leverancier van beton, mortels en vloerspecie. Voor elk project tref je bij ons een oplossing op maat. Wij voorzien je graag van een advies voor al je projecten.

Wij leveren MegaMix mortels in bulksilo’s, bigbags en zakken (25 kg). 

De metselmortel van MegaMix is een hoogwaardige metselmortel, geschikt voor alle steensoorten. Deze hoogwaardige kwaliteit garanderen wij door voor de fabricage uitsluitend gecertificeerde cementsoorten en genormeerde toeslagstoffen te gebruiken. Daarnaast is onze metselmortel KOMO gecertificeerd (BRL 1905 “Mortels voor metselwerk”).

MegaMilieuwinst!

MegaMix kiest als enige Nederlandse mortelleverancier overtuigend voor het duurzame 2-kamersysteem. 

TNO becijferde dat het 2-kamersysteem van onze silo's de CO2-uitstoot per ton mortel tot wel 60% vermindert. Mooie cijfers, maar hoe zit dat?

In een traditioneel 1-kamersysteem moet het zand, een belangrijke ingrediënt van mortels, gedroogd worden voor het met bindmiddel kan worden vermengd. Dit drogen gebeurt in grote installaties op een beperkt aantal plekken in Nederland. Het transport naar deze locaties en het droogproces zorgen voor flinke CO2-uitstoot.

In onze 2-kamersilo is het niet nodig om het zand vooraf te drogen, omdat de vermenging met het bindmiddel pas vlak voor gebruik plaatsvindt.

Verder vinden de vulling en levering ook nog eens lokaal plaats, vanuit onze centrale in Groenlo. En dat levert dus nog eens extra winst op!

Waar 2-kamersilo’s geen optie zijn, kunnen we uiteraard ook 1-kamersilo's leveren.

Snel MegaMix nodig? Bestel het via onze webshop.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen