Van puin naar granulaat

De Rouwmaat Groep heeft een eigen puinbrekerinstallatie voor het bewerken en recyclen van zowel beton- als mengpuin. Beide recyclaten kunnen binnen ons eigen bedrijf opnieuw worden toegepast als grondstof. Menggranulaat wordt toegepast als funderingsmateriaal in onze wegenbouwactiviteiten. Betongranulaat wordt toegepast als vervanger van primair grind in onze betoncentrales.

KOMO Gecertificeerd

De belangrijkste stappen bij de recycling van deze stromen zijn het breken oftewel verkleinen van het puin. Vervolgens worden de metalen verwijderd, wordt het fijne zand en ongebonden cement afgezeefd en uiteindelijk wordt het granulaat gewassen en gezeefd. De Rouwmaat groep produceert granulaten in verschillende fracties (groottes), denk hierbij aan 0-22,4; 0-31,5 of 4-22,4. Het menggranulaat wordt onder KOMO- certificaat bij ons geproduceerd.

Naast het recyclen van meng- en betonpuin wordt ook restbeton uit onze mixers nog nuttig toegepast voor de productie van betonnen “legoblokken”. Deze worden zowel door onszelf als klanten gebruikt voor o.a. terreininrichting.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen