Wat kun je doen met koffiedik?
Nederlanders drinken per dag zo’n 40 miljoen kopjes koffie op de zaak of onderweg. Al het koffiedrab dat overblijft, belandt nog grotendeels in het bedrijfsafval. Dat is zonde, want dan gaat het rechtstreeks de verbrandingsoven in. En dat terwijl koffiedik prima omgezet kan worden tot biogas en compost! Tegenwoordig wordt er zelfs likeur, schoonmaakmiddel en voedingsbodem voor oesterzwammen gemaakt van oud koffiedik.
Om koffiedroes om te kunnen zetten in nieuwe grondstoffen, moet het dus uit het restafval! Wij hebben daar een oplossing voor: houd koffiedrab apart! Wij hebben er handzame 20-liter emmers voor, die je makkelijk onder je werkbank, koffie-automaat of bar plaatst. Ze zijn luchtdicht af te sluiten en dus stankvrij. We halen de emmers regelmatig op met een elektrische bus. Wij doen dit zonder contract tegen vaste, lage kosten per emmer. Als je dus een keer geen koffiedrab-afval hebt, berekenen wij ook geen kosten door.