“Wij produceren als lunchroom veel koffiedrab en sinaasappelschillen. Na een drukke dag moest ik altijd weer die zware zak afval naar de ondergrondse sjouwen. Nu Rouwmaat het koffiedrab en sinaasappelschillen gescheiden van ons restafval inzamelt, hoeven we minder afval te tillen naar de ondergrondse container.
De koffieprut en sinaasappelschillen verzamelen wij nu in de speciale, afsluitbare 20-liter emmers. De handzame emmers passen eenvoudig op plekken waar het afval ontstaat, zoals onder de bar. Daardoor neemt het niet veel plek in en is het makkelijk om de nieuwe manier van scheiden bij mijn collega’s tussen de oren te krijgen.
De 20-liter emmers zijn bij ons binnen 1 à 2 dagen vol. Rouwmaat haalt de emmers tot twee keer per week op, zodat het afval niet in de weg staat en niet gaat rotten.
En het mooiste is: ik zit niet aan een abonnement vast, dus als ik eens iets minder afval heb, heb ik ook minder kosten.
Op deze manier wordt het mij makkelijk gemaakt om bij te dragen aan een beter milieu!”