Minder zware diesels in de stad

"Als binnenstadsmanager van Zutphen ben ik het aanspreekpunt voor ondernemers. Samen met hen zorg ik ervoor dat de binnenstad groeit. We pakken daarbij alle onderwerpen aan. Van leegstand tot bevoorrading: we stellen alles in het werk om het ondernemers, bewoners en bezoekers comfortabel te maken.

Het is voor niemand prettig als er de hele dag zware voertuigen door de stad rijden om winkels te bevoorraden of afval op te halen. Daarom hebben we enkele jaren geleden stadsdistributie geïntroduceerd. Op het bedrijventerrein hebben we een verzamelpunt ingericht voor pakketjes voor de binnenstad. Met CO2-neutrale voertuigen brengen we die gecoördineerd de stad in. Zo beperken we het verkeer in de stad en verhogen we de sfeer in de straten. En het is wel zo duurzaam!

Duurzame initiatieven passen goed bij Zutphen. Daarom juichen we het initiatief van Rouwmaat voor de “groene route” toe. Want als ondernemers in de binnenstad hun koffiedrab, sinaasappelschillen en swill apart houden, hoeven we de groencontainers minder vaak te ledigen. Zo weren we zware dieselvoertuigen uit de stad.

En het is natuurlijk een mooie, duurzame gedachte om ingezameld afval als grondstof voor nieuwe producten te gebruiken."

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen