Circulair

Circulair ondernemen bij Rouwmaat

Hoewel circulariteit een relatief nieuw begrip is, wordt dit bij Rouwmaat al geruime tijd in de praktijk gebracht. Voor ons zijn onderstaande voorbeelden van recycling tot hergebruik al jaren heel normaal.

  • Het opvangen van al het hemelwater dat valt op onze terreinen en gebouwen in Groenlo, Enschede, Rijssen en Hengelo. Dit water wordt hergebruikt in de betoncentrales, voedt de buffers voor de sprinklerinstallaties en wordt gebruikt op kantoor voor het spoelen van de toiletten. Hiermee besparen we een substantieel deel op ons drinkwaterverbruik.
  • Betonpuin wordt door ons gebroken, gezeefd en gewassen. Het betongranulaat dat overblijft, wordt hergebruikt als vervanger van grind in nieuwe beton. Op deze manier hebben we minder grind nodig, een natuurlijke bouwstof die steeds schaarser wordt.
  • Gemengd puin wordt door ons gebroken en gezeefd, waardoor menggranulaat overblijft. We gebruiken dit als terreinophoging in grond-, weg- en waterbouwprojecten. Ook verkopen we dit in de webshop aan zakelijke gebruikers en particulieren.
  • Niet recyclebare reststoffen als folies, laminaten en andere lichte kunststoffen uit sorteerinstallaties worden in onze Albra-installatie opgewerkt tot brandstof voor o.a. de cementindustrie. Hierbij vormt het een vervanger voor onder andere bruinkool.
  • Grond wordt via onze grondbank opgeslagen, geanalyseerd op de mate van verontreiniging om deze vervolgens te recyclen in nieuwe projecten of via onze webshop als teelaarde of ophoogzand.
  • Bij onze precisie-sloopprojecten wordt continue gekeken naar slim hergebruik van gedemonteerde objecten, materialen en elementen. Denk hierbij aan hekwerken, fietsenstallingen en stalen elementen. De sloopspecialisten van Rouwmaat denken hierbij graag met u mee.

Wilt u dat wij meedenken over uw circulaire uitdaging, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.