Wat is betongranulaat?

Betongranulaat is gerecycled betonpuin. Rouwmaat oogst dit zelf uit sloopprojecten. Ook geven we betonpuin dat wordt ingeleverd bij ons afvalbrengpunt en de bouwcontainers een tweede leven. Rouwmaat produceert betongranulaat in eerste plaats als circulaire grondstof voor haar eigen beton. Indien beschikbaar, verkopen we het.

Waarvoor wordt betongranulaat gebruikt?

Betonpuin houden wij apart en breken, zeven en wassen wij tot het geschikt is als alternatief voor grind bij de productie van CO2-arm beton in een van onze betoncentrales. Op deze manier voorzien we in onze eigen, circulaire grondstoffen. Dit komt de CO2-uitstoot ten goede.

Betongranulaat is, net als menggranulaat, ideaal als halfverharding voor de wegenbouw. Het bestaat volgens de BLR 2506 normering voor minimaal 90% uit betonpuin. Het is dus harder dan menggranulaat en kan daardoor nóg zwaarder belast worden. Daarom wordt het vaak gebruikt voor zwaar belaste wegen. Wij gebruiken het echter het liefst voor in ons eigen circulaire beton, omdat we zo de meest positieve impact genereren op de CO2-uitstoot van onze projecten.

 

Wat is de prijs van betongranulaat?

Rouwmaat produceert betongranulaat in eerste plaats als circulaire grondstof voor ons eigen beton. Indien beschikbaar verkopen we het ook.

 

Wat zijn de alternatieven voor betongranulaat?

Alternatieven voor betongranulaat die altijd bij ons beschikbaar zijn voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers:

  • Brekercementzand - dit kan afgehaald worden bij Rouwmaat Groenlo of worden besteld in onze webshop.
  • Menggranulaat (50% betonpuin en 50% overig puin, ideaal als halfverharding onder uw straatwerk). Dit kan worden afgehaald of besteld worden in onze webshop

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen