Beton granulaat

Wat is betongranulaat? 

Betongranulaat is gerecycled betonpuin. Rouwmaat oogst dit zelf uit sloopprojecten. Ook geven we betonpuin dat wordt ingeleverd bij ons afvalbrengpunt en de bouwcontainers een tweede leven. Rouwmaat produceert betongranulaat in eerste plaats als circulaire grondstof voor haar eigen beton. Indien beschikbaar kunt u het kopen. 

Waarvoor wordt betongranulaat gebruikt?

Betonpuin houden wij apart en breken, zeven en wassen wij tot het geschikt is als alternatief voor grind bij de productie van CO2-arm beton in een van onze betoncentrales. Op deze manier voorziet Rouwmaat in haar eigen, circulaire grondstoffen. Dit komt de CO2-uitstoot ten goede.

Betongranulaat is, net als menggranulaat, ideaal als halfverharding voor de wegenbouw. Het bestaat volgens de BLR 2506 normering voor minimaal 90% uit betonpuin. Het is dus harder dan menggranulaat en kan daardoor nóg zwaarder belast worden. Daarom wordt het vaak gebruikt voor zwaar belaste wegen.

Wat is de prijs van betongranulaat?

Rouwmaat produceert betongranulaat in eerste plaats als circulaire grondstof voor haar eigen beton. Indien beschikbaar kunt u het kopen.

Wat zijn de alternatieven voor betongranulaat?

Alternatieven voor betongranulaat die altijd bij ons beschikbaar zijn voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers: