Afval scheiden is de meest eenvoudige manier op te besparen op de afvalrekening én bij te dragen aan een beter milieu. Voor hoogwaardige recycling is het belangrijk dat een rest- of afvalstroom schoon en zuiver is. Scheid je afval daarom meteen als je het weggooit en laat het gescheiden inzamelen. Wij helpen je graag bij het maken van een plan én de implementatie ervan, zodat afval scheiden een eitje wordt!

Hoe begin je met afval scheiden?

Veel bedrijven vinden afval scheiden veel werk of gedoe. Je hebt immers te maken met medewerkers die je mee moet krijgen. Wij snappen dat, en helpen je graag om de juiste balans te vinden in de hoeveelheid extra werk die afval scheiden vergt van jouw organisatie en collega’s.

Rouwmaat denkt graag met je mee over de meest efficiënte inzamelmethodiek voor jouw bedrijf. Denk hierbij aan diverse mogelijkheden voor:

  • Containers en inzamelmiddelen: rolcontainers, heftruckbakken en rolgaascontainers
  • Milieustraat inrichting: rolcontainers, afzetcontainers, perscontainers en semi-ondergrondsecontainers
  • Service-level-agreements: duidelijke afspraken over aanrijdtijden en ledigingsdagen waar jouw expeditie, facilitair manager of jij als ondernemer op kunt rekenen
  • Afvalrapportage: meten en monitoren wat het effect is van jouw inspanningen
  • Groene route: inzamelen van sinaasappelschillen, koffiedrab en swill voor recycling tot nieuwe grondstof voor zeep, likeur en andere circulaire producten

Welk afval nemen wij in?

Als flexibele inzamelpartner biedt Rouwmaat volop mogelijkheden om afval gescheiden op te halen. Voor regulier bedrijfsafval nemen wij al 50 verschillende mix- en monostromen in. Dit aantal wordt steeds groter omdat wij continue op zoek zijn naar nieuwe gespecialiseerde verwerkingspartners.

Afval in groot volume

Heb je een groot volume van een bepaalde rest- of afvalstroom, dan denken wij ook graag met je mee. Via één van onze drie afval overslagterreinen is er vaak van alles mogelijk qua opslag, bewerken en afvoer.

Inzameling koffiedrab, sinaasappelschillen en swill

In de horeca en op plekken waar mensen samenwerken ontstaat veel afval. Etensresten op de borden, citrusschillen na het persen van een sapje en liters koffiedrab. Vaak belanden deze resten op de grote hoop bij het restafval, waar ze rechtstreeks de verbrandingsoven in gaan. En dat is zonde, want je kan er zeep of likeur van maken, of oesterzwammen op kweken! Daarom zamelen wij koffiedrab, sinaasappelschillen en etensresten in bij horeca en bedrijven. We zorgen dat ze worden gecomposteerd of verwerkt tot biogas. Ook streven we naar hergebruik in nieuwe, circulaire producten, liefst van Oost-Nederlandse makelij.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen