Afval scheiden

Afval scheiden is de meest eenvoudige manier op te besparen op uw afvalrekening en iets bij te dragen aan een beter milieu. Voor hoogwaardige recycling is het belangrijk dat een rest- of afvalstroom schoon en zuiver is. Gescheiden inzameling is hiervoor de makkelijkste methode.

Uiteraard moet u hierbij de juiste balans vinden met de hoeveelheid extra werk die dit vergt van uw organisatie en collega’s.

Rouwmaat denkt graag met u mee over de meest efficiënte inzamelmethodiek voor uw type bedrijf. Denk hierbij aan diverse mogelijkheden voor:

  • Interne inzamellogistiek: rolcontainers, heftruckbakken en rolgaascontainers
  • Milieustraat inrichting: rolcontainers, afzetcontainers, perscontainers en semi-ondergrondse
    containers
  • Service-level-agreements: duidelijke afspraken over aanrijdtijden en ledigingsdagen waar uw expeditie, facilitair manager of u als ondernemer op kunt rekenen
  • Afvalrapportage: meten en monitoren wat het effect is van uw inspanningen
  • Groene route: inzamelen van sinaasappelschillen, koffiedrab en swill voor recycling tot nieuwe grondstof voor zeep, likeur en andere circulaire producten

Als flexibele inzamelpartner biedt Rouwmaat volop mogelijkheden om afval gescheiden op te halen. Voor regulier bedrijfsafval nemen wij al meer dan 25 verschillende mix- en monostromen in. Daarnaast wordt dit aantal steeds groter omdat wij continue op zoek zijn naar nieuwe gespecialiseerde verwerkingspartners.

 

Heeft u een groot volume van een bepaalde rest- of afvalstroom, dan denken wij ook graag met u mee. Via één van onze drie afval overslagterreinen is er vaak van alles mogelijk qua opslag, bewerken en afvoer.

 

In de horeca en op plekken waar mensen samenwerken ontstaat veel afval. Etensresten op de borden, citrusschillen na het persen van een sapje en liters koffiedrab. Vaak belanden deze resten op de grote hoop bij het restafval, waar ze rechtstreeks de verbrandingsoven in gaan. En dat is zonde, want je kan er zeep of likeur van maken, of oesterzwammen op kweken! Daarom zamelen wij koffiedrab, sinaasappelschillen en etensresten in bij horeca en bedrijven. We zorgen dat ze worden hergebruikt in nieuwe, circulaire producten, liefst van Oost-Nederlandse makelij.