Vanaf heden zal de OpenWaste inzamelwagen vaker te zien zijn in de binnenstad van Apeldoorn. Deze coöperatie van afvalinzamelaars, is gestart met gezamenlijke inzameling van bedrijfsafval en zet daarmee de eerste stap naar emissievrije inzameling in de Apeldoornse binnenstad.

Afgelopen donderdag 15 juni vond de aftrap plaats op het Marktplein van Apeldoorn. Onder toeziend oog van de samenwerkende inzamelaars Van Gerrevink, REMONDIS en Rouwmaat, ledigde Wethouder Danny Huizer voor OpenWaste de eerste rolcontainer. Danny Huizer is blij met de komst van OpenWaste naar Apeldoorn: “OpenWaste is een mooi initiatief dat bijdraagt aan het groener maken en schoonhouden van de binnenstad”.

Voor de inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de Apeldoornse binnenstad gaan Van Gerrevink, REMONDIS en Rouwmaat via OpenWaste met elkaar samenwerken. Hierdoor daalt het aantal inzamelwagens van 3 naar 1 voertuig. Dat betekent concreet: minder verkeersbewegingen, minder geluidsoverlast en minder uitstoot van schadelijke emissies. Zo levert elke 100 kilometer die minder verreden wordt, een CO2-reductie op van 160 kilogram CO2. Het uiteindelijke doel is om emissievrij in te zamelen, door de inzameling te doen met een elektrische inzamelwagen danwel een inzamelwagen die rijdt op waterstof.

OpenWaste is actief in meerdere binnensteden

Apeldoorn is de tweede stad waarin OpenWaste nu actief is. In februari van dit jaar beet Venlo het spits af en nog voor de zomer is Amersfoort aan de beurt. Na de zomervakantie volgen in rap tempovnog meer binnensteden en zet OpenWaste grote stappen naar haar doel om in 2025 emissievrij in tevzamelen in 40 binnensteden. Op dit moment zijn 12 inzamelaars aangesloten bij OpenWaste. Op korte termijn wordt daar een 13e inzamelaar aan toegevoegd.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen