64 zorgappartementen Het Hof Hengelo

Aannemer Trebbe realiseert 64 nieuwe zorgappartementen voor verpleeghuisbewoners van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Rouwmaat Groep verzorgt het grondwerk, riool, straatwerk en de afvoer van de grond. Ook leverden wij het beton voor de zogenoemde ijskelder, gemaakt door SolarEis.

Op het terrein van het Gezondheidspark Hengelo is een begin gemaakt met de bouw van een nieuw pand door zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Naast het bestaande Borsthuis komen 64 zorgappartementen voor verpleeghuisbewoners. Deze nieuwe vleugel wordt gebouwd op het grasveld naast de zij ingang van Locatie Het Hof en krijgt een eigen entree. De bouw is volgens TMZ de eerste stap van het vernieuwen en toekomstbestendig maken van locatie Het Hof.

 

Elke bouw begint in de grond, met het leggen van een stevig fundament. Hoofdaannemer Trebbe heeft Rouwmaat Groep gevraagd de bouwput uit te graven, grond af te voeren, riolering aan te leggen en -uiteindelijk- het straatwerk te verzorgen.

Ook heeft Rouwmaat Groep het beton geleverd voor een zogenoemde ijskelder, aan SolarEis. Naast de door ons uitgegraven bouwput heeft SolarEis een grote ronde kelderbak van beton gerealiseerd, gevuld met water.

Straks houden deze ijskelder en een warmtepomp de 64 nieuwe zorg-appartementen koel in de zomer en warm in de winter.

 

Het systeem gebruikt kristallisatie-energie, die vrijkomt in de overgangsfase van 0°C naar -0°C. Die energie kan water van 0°C naar 80°C opwarmen én andersom!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen