Tjeu Startman is heel enthousiast over zijn werk als allround chauffeur:

“De afwisseling is het allermooist. Ik hoop hier nog vele jaren vol te maken."

Tjeu haalde op zijn 18e zijn groot rijbewijs. Sindsdien rijdt hij regelmatig beton naar particuliere en zakelijke klanten, maar door zijn wisselsysteem kan hij net zo goed met kiepers rijden.

“Op mijn 17e stopte ik met het VWO. Ik wilde graag met mijn handen werken, dus één dag per week naar school en vier dagen praktijk leek me wel wat. Ik begon aan de BBL-opleiding tot vrachtwagenchauffeur, bij Rouwmaat. Mijn vader René werkt hier ook al bijna zijn hele leven, dus dan moet het wel goed zijn. En hij heeft het nog zwaar ook, want hij heeft een Volvo.” aldus Tjeu, lachend. (voor outsiders: dit is een Rouwmaat-ding, want Scania is hier de norm)

“Het leukste is de afwisseling. Zo ging ik tijdens mijn opleiding nog vaak een dag met een chauffeur mee. Ik deed dan alles buiten de vrachtwagen. Van het lossen van beton bij bouwprojecten tot het aan- en afhaken van afzetcontainers. En van het afnetten van bakken (zodat het afval er onderweg niet uit valt) tot het aan- en afhaken van Megamix-silo’s. En natuurlijk een mooi potje dialect nölen met de collega’s!

Ik hoop hier nog vele jaren vol te mogen maken, op een Scania uiteraard."

Word je enthousiast van Tjeu's verhaal?

We zijn altijd op zoek naar BBL-ers. Of je nou chauffeur, grondwerker of machinist wilt worden. Daarnaast hebben we ook regelmatig leuke vacatures. Check ze snel!

Tjeu vertelde ook over zijn werk in Truckstar. Kijk de video hier.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen