Maarten rijdt elke dag door de mooie Stedendriehoek om bij particulieren, bedrijven en op grote bouwprojecten afvalcontainers te leveren en op te halen.

"Voor mijn Rouwmaat-tijd was ik een beetje klaar met het chauffeur-zijn. Ik dacht dat ik iets anders wilde en heb daarom bijvoorbeeld meegelopen bij een voedselfabrikant. Maar hoe interessant het productieproces ook was, elke dag binnen vier muren doorbrengen leek me uiteindelijk ook niet ideaal.

Na enkele omzwervingen kwam ik bij Rouwmaat. Het sollicitatieproces was een mooie voorbode van de korte lijnen en flexibiliteit die ik hier nu nog elke dag ervaar. De dag na een informeel telefoontje dronk ik koffie met transportmanager Jeroen. Na een kort gesprek wist hij genoeg, zei hij. Ik dacht: "Da's vast niet goed", maar de volgende dag belde hij al. Wanneer ik kon beginnen? 

Sindsdien is mijn werkplezier terug. Hoe dat komt? Ik heb hier vrijheid! En niet alleen omdat ik overal kom, maar ook omdat ik in zekere mate zelf mag bepalen op welke volgorde ik de planning afwerk. Uiteraard gaat dat altijd in overleg met de planners in Groenlo, met wie het contact erg goed is.

Vooral voor onze klanten in de bouw is flexibiliteit ontzettend belangrijk. Het komt regelmatig voor dat ik een container wissel op een bouwproject en dat de uitvoerder dan vraagt of ik een andere bak ook nog even snel leeg kan maken, zodat ze door kunnen. Meestal is dat met één appje naar de jongens van de planning geregeld. En dat geeft veel voldoening, als ik een klant direct verder kan helpen. Klanten vinden het op hun beurt fijn dat het gewoon geregeld wordt en dat ze geen omkijken naar hun afval hebben.

Wat ik een hoogtepunt vindt in mijn Rouwmaat-tijd? Poeh! Er is niet één specifiek punt. Hier bij "Team Zutphen" zijn we gewoon echt lekker bezig, vind ik! Onze aanvoerder Remco is daarin een drijvende kracht. Zijn ambitie en tomeloze inzet werken aanstekelijk op mij. Ik vind het gaaf dat we samen echt mooie klanten binnen halen en onze vestiging ook steeds verder verbeteren, bijvoorbeeld met de komst van de weegbrug.

Ik vind het ook erg leuk om te helpen om nieuw werk binnen te halen! Dus misschien ga ik nog eens meelopen met onze verkopers om de kneepjes van dat vak te leren. Maar dat is een mooi streven voor de toekomst!"

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen