Calculator-werkvoorbereider Jur (25) is sinds oktober 2022 onderdeel van het GWW-team van vestiging Groenlo.

Toen ik hier solliciteerde, kreeg ik meteen een warm gevoel. Ik heb hiervoor “in de stad” gewerkt, maar merk dat de nuchtere, Achterhoekse, gezellige sfeer veel beter bij mij past.

Tijdens de sollicitatie viel vooral de informele sfeer op. Daarnaast sprak ook de afwisseling in de projecten me aan. Dit blijkt in de praktijk ook echt zo te zijn. Van de infra-werkzaamheden voor de bouw van een bedrijfspand tot de aanleg van een nieuwe woonwijk en reconstructie van een weg – alles komt hier voorbij.

Het warme gevoel en de afwisseling in projecten bepaalden uiteindelijk mijn keuze voor Rouwmaat.

"Met in totaal 200 collega’s is Rouwmaat natuurlijk een redelijk groot bedrijf. Toch zijn de lijnen hier kort. Zo zijn er binnen het infra team geen spreekwoordelijke hokjes met alleen maar uitvoerders of alleen maar calculators. Daardoor krijg je hier veel mee over alle aspecten van een project en kun je je dus ook breed ontwikkelen.

Het spreekt me ook aan dat ik een combinatiefunctie heb. Bij veel bedrijven ben je óf calculator óf werkvoorbereider. Hier kan het allebei. Zo zie ik mijn berekeningen ook echt in de praktijk gaan en dat geeft wel voldoening.

Bij mijn vorige werkgevers hield ik me veel bezig met onderzoek en theorie. Maar ik heb wel ontdekt dat een uitvoerend bedrijf als Rouwmaat, waar aanpakken de norm is, beter bij me past. En het is echt niet zo dat ik meteen helemaal volgestopt ben met werk: ik kan me de stof rustig eigen maken en mijn eigen werkzaamheden indelen. En dat spreekt me aan! Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd en kijk uit naar wat me nog te wachten staat!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen