Wij werken niet alleen aan mooie infra-projecten in Oost-Nederland! Onze collega’s van de afdeling GmbH timmeren elke dag aan de wegen van Münster tot Bottrop. Jan Bouwmeester (41) werkt als calculator, werkvoorbereider en projectmanager mee aan het realiseren van rioleringen en complete bouwputten, hoofdzakelijk voor Duitse overheden.

“Er lopen op dit moment meerdere grote projecten – er is dus genoeg te doen! We werken nu bijvoorbeeld aan ons grootste project ooit, dat tot in ieder geval 2025 duurt. Als het werk klaar is, zijn we daarna nog wel even bezig met de afrekening. Ook voorafgaand aan een project ben ik vaak al een maand allerlei zaken rondom het project aan het inventariseren en berekenen. Het werk is afwisselend doordat ik een project van A tot Z ondersteun en begeleid. Als we het dan goed afsluiten, geeft dat een voldaan gevoel!”

 

Terugkijkend op zijn carrière, vertelt Jan: “Hiervoor was ik hoofd bedrijfsbureau. Het bedrijf groeide zo hard dat het zich opsplitste. Ik verhuisde mee naar de Duitse vestiging. De taal zag ik niet als probleem, want bij ons thuis keken we vroeger veel Duitse televisie en ook in mijn omgeving werd het veel gesproken. Bij mijn vorige baan heb ik zoveel processen gedigitaliseerd dat ik mezelf min of meer overbodig heb gemaakt. Ik zocht dus een nieuwe uitdaging en die heb ik anderhalf jaar geleden gevonden bij Rouwmaat GmbH. Het bevalt goed om in een hecht team mooie projecten te realiseren én mezelf te ontwikkelen.”

“Als schakel tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ sta ik continue in contact met collega’s, onderaannemers en opdrachtgevers. Soms in het Nederlands en soms 'auf Deutsch'. Het zijn de culturele verschillen die mijn werk zo interessant maken. Ook al werken wij in Duitsland, ons team bestaat uit Nederlanders. Collega’s van de uitvoering en kantoor werken hier samen op een laagdrempelige manier. De Duitse bedrijfscultuur is daarentegen hiërarchisch, wat maakt dat je moet schakelen als je met opdrachtgevers of omwonenden van doen hebt. Met name die laatste groep is vaak juist erg blij met ‘die Holländer’, getuige de 'Kaffee und Kuchen' die onze vakmannen dan voorgeschoteld krijgen. Mooi dat dat zo kan!”

Bekijk hier de video van Jan!

Wil jij -net als Jan- jouw ‘grenzen’ verleggen en ben je opzoek naar een afwisselende baan? We zoeken nog een projectleider GmbH!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen