johan-oolthuis Johan Oolthuis
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Beton

Beton

Koop bij Rouwmaat het beste beton voor uw bouwproject

Rouwmaat beton levert kwalitatief hoogwaardige mortels, vloerspecies en beton in sterkte klassen C12/15 tot en met C53/65. Ook voor uw projecten waarbij stampbeton, vezelversterkt beton en onderwaterbeton nodig is kan Rouwmaat u als full service leverancier van dienst zijn. Neem voor beton bestellingen contact op met onze medewerkers. Voor meer informatie treft u hier onze folder over beton, mortels en vloerspecies aan.

Hoge leveringscapaciteit door kennis en materialen

Bouwen doe je met goed bouwmateriaal. Vanuit onze centrales in Groenlo, Ulft en de Rokramix-centrales in Twente werken we met state of art betoncentrales, een modern MegaMix-vulstation, mixers met capaciteiten van 7 tot 15 kuub en NCH-wagens voor silotransport en betonpompen.

Daarbij beschikt Rouwmaat over de kennis, kunde en uitrusting voor topkwaliteit cementgebonden bouwstoffen. Een modern laboratorium, technologen die voortdurend in de praktijk vertoeven, een computergestuurd productieproces en een strakke planning die leverbetrouwbaarheid van beton garandeert. Kortom: Rouwmaat investeert in hoogwaardige bouwmaterialen zodat u rendement haalt uit uw bouwproject.

Beton & kwaliteit

U moet kunnen vertrouwen op kwalitatief hoogwaardig beton. Daarom houdt Rouwmaat graag een vinger aan de pols bij al onze bouw- en betonproducten. Dit doen we door onze medewerkers voortdurend bij te scholen, gebruik te blijven maken van de modernste technieken en grondstoffen voor beton zelf te selecteren en aan te voeren.

KOMO gecertificeerd

Rouwmaat levert KOMO-gecertificeerde bouw- en betonproducten en gebruikt hiervoor uitsluitend gecertificeerd zand, grind, granulaat en cement. We bieden kwaliteit in maatwerk: beton en mortels gemaakt volgens uw wensen, onder KOMO geleverd!

Zekerheid met keurmerk Beton Bewust

Bij Rouwmaat voeren we het keurmerk Beton Bewust en garanderen daarmee de duurzame productie van betonmortel (zie onderstaande video). Betonmortel fabrikanten mogen het keurmerk voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Het duurzaamheidconcept is volop in ontwikkeling en inzichten over bouwen veranderen. Rouwmaat is actief betrokken bij deze ontwikkelingen en heeft de ambitie om te verbeteren.

Het keurmerk Beton Bewust geeft zekerheid voor de afnemers van betonmortel. De duurzame productie van betonmortel wordt gegarandeerd en geeft daarmee de benodigde basis om samen te werken. Afnemers van onze betonmortel kunnen erop rekenen dat Rouwmaat meedenkt, adviseert en een hoogwaardige bijdrage levert aan de duurzaamheid van de te realiseren projecten.

Duurzaam en verantwoord bouwen is kiezen voor partijen die vanuit hun professionaliteit meedenken en oplossingen kunnen bieden. Voor het bouwen met betonmortel kan in dat opzicht volledig gerekend worden op de leveranciers met een Beton Bewust keurmerk. 

De branchemeetlat is gebaseerd op de door VOBN-leden vastgestelde duurzaamheidsverklaring. De duurzaamheidsverklaring en de volledige branchemeetlat kunt u downloaden onder www.betonbewust.nl

Kosten voor beton

Wat de prijs is van beton is afhankelijk van een aantal factoren. Het ligt eraan hoeveel beton u nodig heeft en waar u het geleverd wil hebben. Wilt u weten wat de kosten voor beton voor uw (bouw)project is? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Vloeivloeren

Wilt u een vloeivloer laten aanbrengen in uw huis of bedrijfspand? Rouwmaat regelt het graag voor u. Lees meer over de kenmerken, voordelen en prijzen van onze vloeivloeren.

Kenmerken van een vloeivloer

Een vloeivloer van Rouwmaat heeft de volgende kenmerken:

 • Makkelijke en snelle installatie;
 • Snel beloop- en belastbaar;
 • Beperkte krimp, geen dilatatievoegen nodig;
 • Korte droogtijd;
 • Geen nabewerking nodig;
 • Gebruik van normale primers & tegellijm

Bekijk ook onze flyer over vloeivloeren.

Naast bovengenoemde kenmerken, biedt een vloeivloer van Rouwmaat nog diverse voordelen. Zo zijn onze vloeivloeren compleet te recyclen en hebben ze een hoge BREEAM-score. 

Tijd besparen

Gedurende het bouwproces is tijd altijd kostbaar. Een vloeivloer is na 24 uur beloopbaar en na 72 uur volledig belastbaar. Bovendien is het na één week al mogelijk om een tegelvloer te leggen. Om een tegelvloer te leggen, moet de vloer wel helemaal egaal zijn. Rouwmaat zorgt er uiteraard voor dat de egalisatie van de vloeivloer goed gebeurt. Onder normale omstandigheden bedraagt het vochtpercentage na 14 dagen ca. 1,5 %.

Bij Rouwmaat gebruiken we vaak alleen maar producten die positieve invloed hebben op ons milieu. Door een bijproduct van de staalindustrie te verwerken, en als basis te gebruiken voor de vloeivloer, draagt Rouwmaat Groep bij aan vermindering van de CO2 voetafdruk in het bouwproces.

GGBS - duurzaamheid

Door als basis gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS) te gebruiken, is een vloeivloer milieuvriendelijk en draagt bij aan een hoge BREEAM-score. De BREAAM score is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van een gebouw te bepalen. Hoe hoger deze score is, hoe meer eisen op duurzaamheidsgebied zijn behaald. Een vloeivloer wordt verhard door het hydratatieproces met het in de specie aanwezige water. Het heeft géén verwarming of droging nodig om uit te harden. Rouwmaat Groep levert door middel van EURO 6-motoren waardoor er minder CO2-uitstoot zal plaatsvinden.

Een vloeivloer kan, door het gebruik van GGBS, worden toegepast in zowel droge als natte ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Door de structuur is van GGBS is het uitermate geschikt voor gebruik in dekvloeren met vloerverwarming. De goede omsluiting van de vloerverwarming zorgt voor goede geleiding en efficiënter energieverbruik. Een lagere temperatuurinstelling draagt langdurig bij aan duurzaamheid. 

Vloeivloer prijzen

Bent u benieuwd wat het aanbrengen van een vloeivloer kost? Uiteraard zijn de prijzen van een vloeivloer afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de vloeroppervlakte. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de prijzen van een vloeivloer.

Meer weten

Rouwmaat Groep kan u voorzien van de levering van vloeivloeren op basis van een verpompbare gietdekvloer. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over vloeivloeren? Onze afdeling beton staat graag voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken via 0544 - 47 4040 of stuur een aanvraag via en dan nemen wij deze voor u in behandeling.

Vloeivloeren Lage Bothof

Hieronder vindt u de foto's van het werk "Lage Bothof" te Enschede waar wij vloeivloeren hebben gestort. Dit is een project van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep.

Lees meer

Ontwikkelingen cementloze beton

Ruim één jaar geleden werd door Rouwmaat Groep - in samenwerking met de provincie Overijssel, Reef Infra, v.d. Bosch Beton en Sqape Technology - de eerste rotonde van geopolymeerbeton gerealiseerd. Deze rotonde is aangelegd vlakbij de Technology Base Twente en ligt in de N737 ter hoogte van de afslag Oude Vliegveldweg. De ontwikkelingen van de rotonde worden nauwlettend in de gaten gehouden. Vooralsnog overtreft het een ieder zijn verwachtingen.

In de toekomst zullen er wegen, tunnels en vloeren van gebouwen kunnen worden gerealiseerd van geopolymeerbeton. Echter, daarvoor is nog veel experiment en onderzoek nodig om deze beton te optimaliseren. Rouwmaat Groep heeft op de vestiging in Enschede geopolymeerbeton ontwikkelt waarin cement is vervangen door een andere activator. 

Het geopolymeerbeton heeft ondertussen vorst, hitte en bandendruk zonder problemen weten te doorstaan. De hechting aan de wapening is groter. Het krimpt en zet minder uit onder invloed van temperatuurwisselingen, daardoor zijn er minder naden nodig dan in wegen van cementbeton. Het cementloze beton doet er langer over om op sterkte te komen, maar is daarna sterker. Daarnaast gaat het langer mee dan asfalt. De ontwikkeling ervan heeft vier jaar geduurd.

Wilt u meer weten over cementloze beton? Neemt u gerust contact met ons op via 0544 - 47 4040.

Hieronder vindt u een link naar het krantenartikel van 17-09-2018 geschreven door Tubantia.

https://www.tubantia.nl/enschede/het-bruist-van-vernieuwing-op-de-technology-base-twente~a6c18efe/ 

Lees meer

Beton duurder door extreem laagwater

Vanwege de lange periodes van laagwater ontstaan er problemen in de binnenscheepvaart.

Het dalende waterpeil resulteert in minder laadcapaciteit van de schepen. De beperkte binnenscheepvaart heeft extreme gevolgen voor de landelijke grindmarkt. Zij doen er momenteel alles aan wat binnen hun capaciteiten ligt om de gehele markt van grondstoffen te voorzien. De kosten stijgen hierdoor aanzienlijk. Ondanks dat de Rouwmaat centrales niet allemaal aan het water zijn gesitueerd, heeft het voor ons ook een grote impact waardoor ook wij als Rouwmaat Groep genoodzaakt zijn de betonprijzen te verhogen.

Wat betekent dit voor u?

Om de meerkosten te dekken wordt er tijdelijk een laagwatertoeslag berekend van ca. € 2,00 per m³.

Deze verhoging  wordt per week 42 aan u doorberekend. Zodra de situatie weer genormaliseerd is, zal deze verhoging komen te vervallen.  

Lees meer

Rol betoncentrale is aan het veranderen

Betoncentrale Rouwmaat Enschede en Reef Infra realiseren RAMAC rotonde

Betoncentrale Rouwmaat Enschede is onlangs op de wens van de provincie ingegaan om in Overijssel een rotonde te realiseren die gemaakt is van cementloze beton met behulp van geopolymeren. RAMAC kenmerkt zich door een extreem lage CO2 footprint, een lage MKI-waarde, een hoge mate van bestendigheid en een lange levensduur. De rotonde is gesitueerd in de N737 ter hoogte van de afslag Oude Vliegveldweg te Deurningen. Het proces, de verwerking en het product zijn bijzonder innovatief en niet eerder vertoond in Europa.

Zie de link naar het artikelhttps://www.rouwmaat.nl/images/Nieuws/rokramix.pdf

Bron: Bouw en Aanbesteding/Betonhuis

Klik op de volgende link voor het interview met Jan Smit: https://youtu.be/o69JNA3icag

Lees meer

Beton granulaat

Rouwmaat is een full-service leverancier van beton, mortels en vloerspecies.  Rouwmaat verwerkt beton granulaat als alternatief van grind bij de productie van beton in onze betoncentrales. Ook het afnemen van beton granulaat behoort tot de opties bij Rouwmaat.

Lees meer

Betonvloer

Wilt u een betonvloer laten storten in uw woning, bedrijf of fabriekshal? Of wilt u een betonvloer als oprit of terras? Rouwmaat regelt het graag voor u. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met het storten van betonvloeren.

Lees meer

CSC goud voor onze Rouwmaat Betoncentrales

Op vrijdag 21 juni j.l, heeft Kiwa vier gouden CSC-certificaten uitgereikt  aan de betonmortelcentrales van Rouwmaat.  Alle vestigingen van Rouwmaat Betoncentrales zijn hierdoor koploper in het duurzaam produceren van beton in de Achterhoek en Twente.

De betonsector wordt steeds duurzamer. CSC is een tastbaar bewijs dat de betonsector verduurzaamt en op weg is om de klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Remco Kerkhoven van Betonhuis, kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Jan Smit, directeur Rouwmaat Betoncentrales voegt toe: “Wij richten ons al jaren op het ontwikkelen en verduurzamen van onze betonmortel. De uitdaging blijft de juiste balans te vinden tussen het creëren van duurzame betonmortel in samenhang met respect voor het welbevinden van mens en milieu. Het gouden CSC certificaat is een tastbaar bewijs van erkenning voor ons vakmanschap, waar wij erg trots op zijn.”

Aantoonbaar duurzaam beton produceren  

Het CSC-certificaat  maakt duurzaamheid aantoonbaar en vormt voor afnemers van beton het bewijs daarvan. Zowel voor landelijk opererende bedrijven als voor regionale spelers is het van belang om maatregelen door te voeren om duurzamer te produceren. Als voorbeeld wordt het CSC certificaat gewaardeerd met een herkomstclasseringsniveau (tierlevel) van 1 in BREEAM. 

Internationale regeling

De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen. Pleun Kleinveld, certificatie deskundige bij Kiwa: “Rouwmaat is gecertificeerd met een CSC goud certificaat. De hele organisatie heeft hier samen naar toegewerkt. Juist door het treffen van maatregelen levert Rouwmaat een bijdrage voor een beter klimaat.“

 Op de Betoncentrale van Groenlo ontvingen Dave Rouwmaat, Gerben van Sark, Otto van Baak en Jan Smit de gouden certificaten uit handen van Pleun Kleinveld (Kiwa) en Remco Kerkhoven (CSC-NL).   

Bron: Betonhuis 

https://betonhuis.nl/betonmortel/csc-goud-voor-rouwmaat-betoncentrales-bv

Lees meer

Nieuwe uitgekiende Scania 8 x 4 betonmixers voor Rouwmaat

Breda – De Rouwmaat Groep in Groenlo nam recent twee nieuwe 12 kuubs betonmixers met een opbouw van Stetter in gebruik op basis van de Scania G370 8x4 met de middellange dagcabine met normale dakhoogte. Over de configuratie is samen met de dealer in Gaanderen lang nagedacht. Met als resultaat twee bijzondere voertuigen die helemaal op hun taak zijn toegesneden.

Omdat wij gemiddeld 15 jaar met onze trucks doen, wil je ze zo toekomstbestendig als maar mogelijk op de weg zetten. Wat dat betreft hebben we met Scania in ieder geval het nieuwste voertuig op de markt. Bovendien maken wij in onze werkplaats optimaal gebruik van de modulaire bouwwijze bij Scania. Wij servicen zelf en hoeven daardoor minder onderdelen op voorraad te houden”, vertelt Bob Rouwmaat over de aanschaf.

Maar Rouwmaat koopt ook Scania’s omdat het bedrijf gewoon heel Scania minded is. “Mijn opa kocht ooit de eerste en sinds die tijd is het leeuwendeel van ons wagenpark altijd van dat merk geweest.” vertelt Bob.

Maar Scania minded of niet, als het om zaken als TCO en de configuratie van zijn wagenpark gaat, tellen voor Rouwmaat alleen de harde cijfers. “Zeker voor een betonmixer moet je goed rekenen. Tot nu toe reden wij alleen met 10 kuubs trommels op een 8x4 onderstel. Die laad je dan altijd helemaal vol en om knoeien te voorkomen is een speciale afsluitklep noodzakelijk. Dat is duur, onderhoudsgevoelig en nadelig voor de aslastverdeling. Samen met de dealer hebben we gerekend en kwamen tot de conclusie dat je door een 12 kuubs trommel op een vierasser met een langere wielbasis te zetten gunstiger uitkomt. Dat scheelt extra onderhoud aan de klep en kom je in combinatie met de 10 tons voorassen op een prachtige gewichtsverdeling bij een GVW van 39 ton.”

Om er zeker van te zijn dat de chauffeur héél precies kan manoeuvreren, bestelde Rouwmaat de auto’s met de geautomatiseerde Opticruise bak in combinatie met Clutch on Demand. “Dan heeft de chauffeur én de voordelen van een geautomatiseerde versnellingsbak op de weg én de precisie van een koppelingspedaal tijdens het manoeuvreren.

Rouwmaat denkt met deze nieuwe mixer een ideaal concept in huis te hebben. “We hebben ze natuurlijk net in gebruik genomen. Maar we denken dat dit ons standaard mixervoertuig wordt. Met zijn twee sturende assen draait hij kort genoeg om in stedelijke omgevingen te kunnen werken en met zijn naafreductie is hij sterk genoeg voor als de ondergrond van de locatie moeilijker wordt. En dankzij twee camera’s voor en achter op de auto en voldoende licht kunnen onze chauffeurs altijd veilig werken.”

Bron: Scania Nederland B.V. (Breda)

Lees meer

Prefab betonelementen

Rouwmaat levert aan veel verschillende klanten prefab beton en waterdichte betonconstructies. We leveren onder andere prefab betonnen kelders en prefab betonnen bouwelementen.

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *