Veegwagen

Naast ons reguliere transport hebben wij nog enkele specialistische machines die ingehuurd kunnen worden door klanten. Zo kunnen wij u ontzorgen in het vegen van uw bedrijventerrein, evenementenlocatie, erf of provinciale weg. Voor veel klanten voeren wij deze veegdienst periodiek uit, maar uiteraard kunnen wij dit ook naar aanleiding van een calamiteit op- of rond uw terrein.

Veegwagen

Rouwmaat beschikt over een nieuwe Scania zuig/veegauto met een Bücher Optifant 8000 opbouw met een inhoud van 8 kuub. De zuig/veeginstallatie heeft een milieuvriendelijke hydrostatische aandrijving. Deze voorkomt niet alleen de extra CO2-uitstoot van een tweede verbrandingsmotor, maar is ook nog eens aanzienlijk stiller in het gebruik. Dat is zowel prettig voor de chauffeur als voor de omwonenden. Het is de eerste keer dat een Scania met een dergelijke opbouw wordt gecombineerd. Er kan dus met recht van een primeur gesproken worden.

Hoewel de veegwagen ook ingezet wordt voor de afsluitende schoonmaak van eigen wegenbouwprojecten, biedt Rouwmaat deze dienst ook aan voor bedrijven, gemeentes en scholen. Het vaste werkgebied is de Achterhoek, de Stedendriehoek (regio Apeldoorn e.o.) en Twente.

Recycling

Het ingezamelde veegvuil wordt meegenomen naar onze recyclinglocatie in Groenlo en daar bemonsterd op de vervuilingsgraad. Indien het veegvuil veel grove delen bevat, zoals blad en stenen, wordt het eerst nog gezeefd. Afhankelijk van de analyseresultaten mag het materiaal weer toegepast worden in eigen projecten of wordt het naar een reinigingslocatie gebracht.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en tarieven van onze veegwagen, neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze afdeling verkoop.