Van presenteren voor 1.500 man tot 12 kuub beton rijden - Elian Krosse doet het beide!

Elian Krosse is in het dagelijks leven technisch directeur bij Moneybird.

En betonchauffeur bij Rouwmaat.

"Het was altijd al een jongensdroom om vrachtwagen te rijden. Twee-en-een-half jaar geleden dacht ik: 'Ik ga het gewoon doen!' Ik heb de theorieboeken besteld, examens ingepland en geïnformeerd naar de praktijklessen. Vrij vlot daarna haalde ik m’n C en CE met code 95 en kon ik solliciteren.

Dat solliciteren was nog best wel een uitdaging, want hoeveel bedrijven zitten te wachten op een chauffeur zonder ervaring die ook nog eens heel beperkt tijd heeft?

Uiteindelijk had ik de keuze uit drie en koos ik Rouwmaat.

Hier kan ik elke dag wel ergens bijspringen én we hebben natuurlijk mooi, groot en zwaar materieel. Het zijn geen veredelde bestelbusjes waar je mee rond rijdt. Mooi dat ik nu alweer een dik jaar werk bij het bedrijf waar ik als klein mannetje op open dagen al graag kwam kijken!

Mijn collega's bij Moneybird vinden het vooral heel interessant dat ik twee van die uiteenlopende banen heb. Ze zien uiteraard wel eens een vrachtwagen rijden, maar de meesten hebben er weinig aandacht voor. Tijdens de lunch vragen ze regelmatig of ik nog beton heb gereden. En hoe dat dan werkt met zo’n mixer.

Veel collega's bij Rouwmaat weten dat ik af en toe inval, maar niet wat ik daarnaast bij Moneybird doe. Collega’s die ik vaker tegen kom, weten dat wel en dat levert leuke gesprekken op.

M’n collega-chauffeurs zijn echt harde werkers. Voor dag en dauw, bij weer of geen weer; ze staan er gewoon. En laten we wel wezen, helemaal schoon blijven ze ook niet. Op dat gebied zijn kantoormensen natuurlijk wel verwend.

Aan de andere kant: kantoormensen klappen de laptop aan het einde van de dag dicht, maar de gedachten gaan meestal gewoon door. Ik heb bij Moneybird heel divers werk, van personeelszaken tot productontwikkeling. Als ik 's avonds dan een rondje wandel, schieten de ideeën nog door mijn hoofd.

Ik spring nu een paar keer per maand op de vrachtwagen, afhankelijk van de drukte bij Moneybird. Soms zijn de weken druk en is het beton rijden echt een welkome afleiding. Zo stond ik laatst op de ene dag nog voor 1.500 mensen te presenteren en mocht ik de volgende dag met de mixer op pad. Ik kan dan echt extra genieten van een dagje sturen door het mooie Oost-Nederland! En natúúrlijk moet je in de vrachtwagen goed je hoofd erbij houden, maar dan kan ik wel even mijn gedachten uitschakelen. En als ik 's avonds de vrachtwagen parkeer, zit het werk er ook echt op voor die dag.

Het allerleukste vind ik de klussen bij mensen thuis. Voor hen is alles nieuw, dus zij zijn vaak gespannen als wij met de betonmixer en bijvoorbeeld de aanhangerpomp komen voorrijden. Maar ze zijn altijd heel blij en dankbaar en dan ontstaan er leuke gesprekken. En vaak loopt de halve buurt uit als we in een klein wijkje parkeren.

Alles bij elkaar geeft het gewoon ontzettend veel voldoening om twee leuke banen te hebben. Totaal verschillend, maar in allebei kan ik mijn passie kwijt!