Stijn Meerdink: "Veel leren, volop doorgroeimogelijkheden én een goede sfeer"

Stijn Meerdink (21) is leerling kraanmachinist en woont in Winterswijk.

Stijn Meerdink (21) is leerling kraanmachinist en woont in Winterswijk.

“Hoewel ik ben opgegroeid in het dorp, kwam ik vroeger vaak op de boerderij. Al op m’n 5e wist ik dat ik met de trekker op het land wilde werken. Ik heb dus een 2-jarige opleiding tot loonwerker gedaan, waarbij ik werkte in de landbouw. Tijdens dat werk kwam ik erachter dat ik mezelf niet tot mijn 67e op de trekker zag. Dus ben ik vorig schooljaar gestart met de BBL-opleiding tot machinist grondverzet op het SOMA-college. Ik combineer die opleiding met werken bij Rouwmaat en zit sinds bouwvak 2022 voor vast op de machine.

Ik kwam bij Rouwmaat omdat school me tipte over de vele mogelijkheden binnen het bedrijf. En ik wilde zelf ook graag ervaren hoe het is om binnen een wat groter bedrijf te werken. Daar heb ik tot nu toe geen spijt van! Ik vind het werk leuk en uitdagend. Als leerling kraanmachinist krijg je de kans om veel te leren op de verschillende grondwerk-machines. En de sfeer met de collega’s is gezellig en goed!

Wat ook fijn is: de doorgroeimogelijkheden binnen Rouwmaat. Ik ben nu bijna klaar met de opleiding tot kraanmachinist en wil dan nog doorleren voor uitvoerder.”