Rouwmaat doneert ruim € 20.000,00 aan regionale goede doelen

Onlangs ontvingen diverse Achterhoekse en Twentse afdelingen van de goede doelen Stichting Leergeld, De Voedselbank, De Zonnebloem, Dierencentrum Achterhoek en het Oranjefonds gezamenlijk ruim € 20.000,00 van ons. We hebben het geld ingezameld tijdens de viering van ons 75-jarig jubileum.

Elco Rouwmaat, Marita klein Gebbink, Roderick Bredero (De Zonnebloem), Vera de Hart en Dries Siderius (De Voedselbank), Harry Meulenkamp (Stichting Leergeld), Ina Sämmang (Dierencentrum Achterhoek), Hans Rouwmaat. Er was geen vertegenwoordiger van het Oranjefonds aanwezig bij de uitreiking.

Jubileumweekend 

“Eind september vierden we ons 75-jarig bestaan, op ons eigen terrein in een sfeervolle tent met ruim 500 relaties en 200 collega’s en hun partners”, vertelt Elco Rouwmaat. Hij vervolgt: “Wij hebben dan wel groots feest gevierd, maar we beseffen maar al te goed dat het leven niet voor iedereen een feest is. Daarom wilden we iets doen. In plaats van presentjes, hebben we onze zakenrelaties gevraagd om geld te doneren aan een goed doel van hun keuze. Dankzij hen kunnen we nu vijf goede doelen in Oost-Nederland blij maken met in totaal ruim € 20.000,00.”

Hans Rouwmaat voegt toe: “We wilden graag iets doen voor diverse doelgroepen in de regio waarin wij zelf werken. Ieder van onze 200 medewerkers kent namelijk wel iemand die het moeilijk heeft, financieel niet rond kan komen of eenzaam is.”

Goede doelen

De goede doelen in kwestie zijn verheugd met de giften. Harry Meulenkamp van Stichting Leergeld Oost Achterhoek: “1 op de 12 kinderen groeit op in armoede. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. We bieden hen kansen om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.”

Ook de Voedselbank kreeg een flink bedrag bijgeschreven. Dries Siderius (Oost-Achterhoek) en Vera de Hart (Midden-Twente): “Niemand hoeft honger te hebben als we voedseloverschotten aan die mensen geven die het tijdelijk niet kunnen betalen. Daardoor gaan we voedselverspilling tegen en dat is goed voor mens en milieu.”

Roderick Bredero en Marita klein Gebbink van De Zonnebloem: “Onze vrijwilligers verrijken het leven van mensen met een lichamelijke beperking door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. Met dit bedrag kunnen we mensen uit Enschede, Losser, Haaksbergen en alle kernen van Oost-Gelre helpen.”

Ina Sämmang van Dierencentrum Achterhoek, beneficiant van Stichting Dierenlot: “Jaarlijks vangen wij rond de 1000 dieren op uit 8 Achterhoekse gemeentes die geen baasje meer hebben of (tijdelijk) kwijt zijn geraakt. We herenigen veel van deze dieren met hun baasjes of zorgen voor een warm nieuw thuis.”

Het Oranjefonds zet zich in voor een betrokken samenleving, waarin mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk.