Remco, accountmanager: “We zijn met zijn allen gewoon écht lekker bezig!”

Veelzijdig: zo kunnen we accountmanager Remco Wolters het best omschrijven. Hij staat aan het roer van onze vestiging in Zutphen en houdt als onderdeel van ‘team afval’ tegelijkertijd flink de wind in de commerciële zeilen. “We zijn gewoon écht lekker bezig!”

Hij begon zijn carrière elders, als vrachtwagenchauffeur. Inmiddels werkt hij alweer 5,5 jaar als accountmanager bij Rouwmaat.

“Hoe ik in deze functie ben gekomen? Collega Frank Beurskens tipte mij. In eerste instantie solliciteerde ik op een binnendienstfunctie. Maar ‘de sollicitatiecommissie’ vond mij meer geschikt als accountmanager.”

Een strakke functieomschrijving heeft hij niet. “Geen dag is hetzelfde. Ik run nu al een tijdje de vestiging van Rouwmaat in Zutphen, samen met een handjevol collega’s. Ik regel alle operationele zaken. We hebben hier bijvoorbeeld een loskade, waarvoor ik de aanvoer, op- en overslag van grondstoffen via bulkschepen regel. Maar ook het businessplan, de uitvoering en de opening van ons afvalbrengpunt heb ik gecoördineerd. Maar gelukkig kan ik er ook gewoon op uit, dankzij het ontzettend zelfstandige team en de hulp vanuit de hoofdvestiging in Groenlo.”

En dat is maar goed ook, want Remco heeft naast zijn werk in Zutphen de commerciële verantwoordelijkheid voor verschillende bedrijfsafvalklanten. Zo bezoekt hij bestaande en potentiële klanten, pleegt hij telefonische acquisitie en maakt hij offertes.

“De afwisseling is iets wat mij trekt. Stilzitten is niet aan mij besteed. In coronatijd ben ik bijvoorbeeld bijgesprongen op de vrachtwagen. Echt iedereen ging toen verbouwen en opruimen, dus zelfs ’s avonds plaatsten we nog bouwcontainers uit. Dat kan hier gewoon – we slaan de handen ineen en regelen het gewoon.”

“Uiteindelijk werken we met alle collega’s voor hetzelfde doel: tevreden klanten. Het gevoel van ‘alles met elkaar aanpakken’ is een van de mooie dingen aan het werken binnen een familiebedrijf! Ik voel me hier vrij om mezelf verder te ontplooien. Als ik me ergens in wil verdiepen, kijkt Rouwmaat actief mee naar opleidingen of cursussen. Momenteel heb ik genoeg te doen, maar in de toekomst wil ik zeker een studie oppakken.”

Ondanks dat Remco genoeg te doen heeft, zal hij nooit het woord ‘druk’ in de mond nemen. Alle collega’s weten dat. Hij denkt er zelfs over om een euro te gaan vragen voor elke keer dat iemand in zijn omgeving het zegt. “Ik zeg liever: we zijn gewoon lekker bezig!”