Hé Du, kom je erbij?

Rouwmaat heeft een succesvolle 'Kanal- und Strassenbau'-tak in Duitsland. Jawohl! Zo succesvol, dat we wel wat extra hulp kunnen gebruiken!

Hoewel de werken in Duitsland plaatsvinden (Nordrhein-Westfalen, alles op zo'n 30 a 45 minuten van Winterswijk), zijn onze collega's eigenlijk allemaal Nederlands en houden we kantoor in Groenlo. Daar zoeken we een ondernemende projectleider.

Jij gaat binnenkomende aanvragen beantwoorden, calculaties ontwikkelen, aanbestedingsdocumenten maken, planningen opstellen en ondersteunen bij de uitvoering van projecten. Onze projecten in Duitsland zijn meestal in opdracht van overheden, waarvoor we nieuwe wegen aanleggen (compleet met alle infrastructuur en riolering) of onderhoud plegen aan bestaande rioleringen.

Je begint met het aanvragen van het bestek, je analyseert deze en zorgt ervoor dat de klantvraag helder en concreet is. Dit dient als basis om calculaties te ontwikkelen, planningen op te stellen en aanbestedingsdocumenten te maken.

Zodra we een project toegewezen krijgen, ben jij de steunpilaar voor onze werkvoorbereiders en uitvoerders. Je stelt een detailplanning op, schrijft werkinstructies en maakt duidelijke afspraken met verschillende interne afdelingen, onderaannemers en leveranciers.

Jouw toekomstige collega's

Dit wordt jouw baan

Je begint rond 8.00u met koffie. Het wordt een intensieve dag. Je gaat een groot nieuw project calculeren en daar moet je je hoofd bij houden. Je leest je in in de bestekken en gaat aan de slag. Werkzaamheden op een rijtje zetten, uren inschatten, afstemmen met de diverse leveranciers, prijzen erbij. Het is fijn dat veel leveranciers al jaren voor Rouwmaat werken en dus precies weten hoe wij het willen hebben. Dat zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen. Desondanks vraag je soms nog wel eens wat offertes aan bij andere partijen, want je moet natuurlijk wel scherp blijven op kwaliteit en prijs.

Tussendoor gaat de telefoon. Het is Hans, de voorman grondwerk. Hij vraagt zich af hoe je die riolering had bedacht bij het project van die dag. Hij heeft namelijk een beter voorstel. Je geeft akkoord en zet het in je projectstaat.

Na een welverdiende vrijdagse lunch op het Groenlose kantoor (met een broodje of met een frikandel – ligt eraan welk team je kiest: “brood” of “snackbar”), ga je vol energie weer verder met je calculaties. Je zit er net lekker in als je weer een telefoontje krijgt. Het is Coen. Er blijkt geen vaste grond bij zijn project te zitten, maar de sonderingen gaven dit vooraf wel aan. Hoe lossen we dat op? En vooral: wat kost dat? Jij duikt erin en belooft snel een update, zodat het werk weer verder kan.

Je hebt de telefoon er nog niet op liggen of er belt een klant. Ze zitten middenin de bespreking van onze offerte. Kun je nog even wat uitleg geven bij post 28? En post 17 nog even aanpassen, want dat willen ze toch anders. Je gaat er meteen achteraan, maar eigenlijk weet je al: dit moet ‘m wel gaan worden! Gaaf – dat biertje in de kantine heb je zodadelijk dubbel en dwars verdiend.

Een greep uit jouw werkzaamheden

 • Je beoordeelt aanvragen, tenders, bestekken en tekeningen
 • Je vraagt prijzen op, intern en bij (lokale) leveranciers en onderaannemers en beoordeelt deze
 • Je stelt (samen met collega's) calculaties, offertes, aanbiedingen en begeleidend schrijven op
 • Je maakt planningen en werkinstructies, in afstemming met de interne organisatie en klant
 • Je vraagt vergunningen aan
 • Je begeleidt en ondersteunt de uitvoering
 • Je ziet toe op gemaakte afspraken, kwaliteit, veiligheid en milieuaspecten
 • Je hebt contact met klanten in het kader van meer- of minderwerk
 • Je beheert de relaties met de klanten, leveranciers en onderaannemers

In het kort

Wat heb je nodig?

 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding in de richting civiele techniek, infra, GWW of vergelijkbaar
 • Je bent enthousiast en hebt een leergierige houding
 • Nauwkeurigheid en oog voor detail

Wat ga je krijgen?

 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Direct een jaarcontract (met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd)
 • Leuke bedrijfsfeestjes, een actieve PV, voor je het weet doe je mee aan een pubquiz of een pitch & putt uitje

Ontdek Rouwmaat

Rouwmaat-collega's zijn aanpakkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. We bouwen elke dag aan woonwijken, wegen en complete bedrijventerreinen. We houden deze ook vrij van afval. In Duitsland werken we vooral aan 'Kanal und Strassenbau': we transformeren braakliggende terreinen tot wegen, compleet met riolering en voorbereiding voor overige infrastructuur. Ook plegen we in opdracht van gemeentes onderhoud aan bestaande rioleringen. Ondanks dat we in Duitsland werken, doen we dat met Nederlandse collega's. Juist daardoor zijn we graag gezien in Duitsland! Want Nederlanders, die regelen het gewoon! En ze zijn altijd vrolijk. Tenminste, wel die van Rouwmaat GmbH! En het is voor hen zelf natuurlijk wel zo gezellig om tussendoor in hun eigen dialect te kunnen ouwehoeren.

Onze medewerkers hebben passie voor hun vak en weten hoe ze opdrachtgevers het best kunnen helpen aan een goed resultaat. En als ze iets nodig hebben om hun werk goed te doen, zoals materieel of kleding, dan wordt dat geregeld. Geen formulieren in 10-voud of bureaucratische handelingen. Gewoon vragen, dan kan er een heleboel.

Van grondwerker tot veldwerker en van vrachtwagenchauffeur tot molenbaas; je krijgt bij ons de ruimte om je te ontwikkelen in een richting die je zelf mede bepaalt. Bij Rouwmaat kun je doen wat je echt leuk vindt. En dat maakt dat de meeste mensen graag en lang bij ons blijven werken.

...en dat biertje op vrijdagmiddag, op zijn tijd een feestje en de gemoedelijkheid onder collega's helpen natuurlijk ook!

200

medewerkers

betrokken, no nonsense, deskundig en resultaatgericht

7

vestigingen

Hengelo | Groenlo | Zutphen | Ulft | Enschede | Rijssen | Bocholt (D)

52

weken per jaar

doen waar je blij van wordt!

In 5 stappen naar jouw nieuwe baan

Laat je gegevens achter. Een CV en motivatie zijn niet verplicht. We bellen je sowieso even voor een praatje.

We bellen je op om kennis te maken.

Klikte onze telefonische kennismaking? Dan plannen we graag een gesprek in!

Alle neuzen dezelfde kant op? Top! Nadat we de nodige gegevens hebben uitgewisseld, ontvang je ons aanbod.

Ben je akkoord? Mooi, we gaan aan de slag. D’ran!

Vragen over deze vacature?

Tom Munster | Siebert & Wassink

Adviseur Executive Search & Recruitment
06 - 43 03 07 99
munster@siebertwassink.nl

Interesse?

Wij nemen z.s.m. contact met je op om eens vrijblijvend kennis te maken en te kijken naar je mogelijkheden.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
 • Het laatste nieuws
 • Tips en het beste advies
 • Persoonlijke acties en prijsupdates
 • Aanbevelingen