In het kort

Opdrachtgever: Reef Infra (Strukton)

Doelstelling: 100% vervangen van cement

Locatie: N737 Deurningen – Enschede ter hoogte van de afslag Oude Vliegveldweg

Status: Afgerond

Start bouw: 2017

De N737 Deurningen – Enschede is de eerste provinciale weg in Europa met een geopolymeer rotonde waarbij cement volledig wordt vervangen. De provincie Overijssel, Reef Infra, Rouwmaat en Sqape hebben hiermee een Europese primeur.

Dit project betreft een RAMAC geopolymeer rotonde waarbij de SQAPE technologie is toegepast – 100% vervangen van cement – in de N737 ter hoogte van de afslag Oude Vliegveldweg. Het project is aan Reef Infra gegund doordat zij de hoogste EMVI-scores had op innovatie en duurzaamheid.

Het proces, de verwerking en het product zijn bijzonder innovatief en niet eerder vertoond in Europa. Dit materiaal is met bestaande middelen aangelegd en vergt veel precisie en nauwkeurigheid van de vakmensen bij Reef Infra en Rouwmaat. Zij brengen ook dit product op traditionele ambachtswijze aan.

Met deze toepassing is bewust gekozen voor een duurzame oplossing. Minder scheurvorming, een hoge mate van zuurbestendigheid en een goede hechting van de wapening zijn bijkomende voordelen. Dit project gaat Sqape en Rouwmaat ook meer inzicht geven in duurzame toepassingen van beton in de uitvoering van betonwegenverhardingen, constructieve betonbouw (woningbouw, tunnels.. etc), prefab onderdelen en nieuwe toepassingsgebieden. Dit proefproject zal worden gemonitord.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen