Samen met zijn collega Marcel is leerling vakman GWW Youri (18) druk bezig met het aanleggen van de bestrating in een fietsenhok. Behendig rijdt hij rond op zijn shovel. Stenen verplaatsen, zand verschuiven. En dit alles doet hij met best een ‘bijzondere’ shovel.

Hij rijdt namelijk op een eigenhandig opgeknapte Volvo L30. “Hij was duidelijk gebruikt toen ik hem kreeg. Ik ben er druk mee bezig geweest om hem weer op te knappen. De cabine heeft een transformatie ondergaan en ook de buitenkant heb ik meegenomen.”

Naar eigen zeggen heeft hij een passie voor oud materiaal. Van spuitbussen tot onderdelen, hij heeft van alles in huis om goed voor de dag te komen met zijn L30. “Ik snap wel dat ik als leerling niet meteen een splinternieuwe shovel krijg. Maar ik krijg hier wel veel vrijheid en de kans om zelf dingen in te vullen. Zo mocht ik na een korte, maar goede inwerkperiode al snel zelfstandig met de shovel op pad. Ik heb het gevoel dat ze me veel verantwoordelijkheid toe vertrouwen. En dat is fijn.”

Nadat hij twee jaar bij een loonwerkbedrijf heeft gewerkt, besloot hij dat het tijd was voor iets anders. Zijn passie ligt in het grondwerk. “Dat is er van kinds af aan al ingegoten. Zowel mijn vader als mijn opa deden -en doen nog steeds- dit werk. Je zou wel kunnen zeggen dat ik ermee ben besmet.”

Dat hij verder wilde op de shovel in het grondwerk was zeker, maar bij welk bedrijf? Youri vervolgt: “Ik wilde niet binnen hetzelfde bedrijf werken als mijn vader, dus dat viel alvast af. Hij heeft ooit 10 jaar bij Rouwmaat gewerkt en ik was dus al redelijk bekend met het bedrijf. Bij Rouwmaat kon ik verder in het grondwerk. Zodoende besloot ik de stap te maken om hier te werken in combinatie met mijn BBL-opleiding.”

“Ik ga hier elke dag met steeds meer plezier naar mijn werk. Waar Rouwmaat in het begin als een grote organisatie voelde vergeleken met mijn vorige werkgever, voel ik me nu steeds meer thuis en merk ik dat het nog echt een familie bedrijf is. En een BBL-opleiding is voor mij ideaal. Ik ben lekker veel buiten, doe wat ik leuk vind en verdien hierbij ook nog eens geld.”

 

Youri wil later meer gaan werken op de grote shovel, maar voorlopig vindt hij het leuk om overal van te proeven. “Van straten maken tot grondwallen aanleggen, Rouwmaat is van alle markten thuis. Zo ontdek ik steeds meer wat ik leuk vind en waar ik later mee verder wil. Er is hier voor mij genoeg te doen. Ik zie mezelf hier nog een lange tijd werken, het liefst natuurlijk op de grote shovel.”

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen