"Geen dag is hetzelfde. Ik kom overal – van agrariërs en particulieren tot vaste partners in de bouw".

Karlijn werkt sinds 2015 bij Rouwmaat. Na jaren op kantoor gooide ze vorig jaar het roer om en werd vrachtwagenchauffeur.

“In 2015 stapte ik over naar Rouwmaat, vanwege de inhoud van het werk, de verschillende sectoren waarin Rouwmaat actief is en de doorgroeimogelijkheden. Dat laatste bleek meteen: ik mocht de HBO-bachelor bedrijfskunde MER gaan doen.

Bijna 6 jaar heb ik samen met twee collega’s het transport gepland voor de Achterhoek en Stedendriehoek. Met veel plezier, want Rouwmaat voert zeer uiteenlopende transporten uit met verschillende soorten vrachtwagens. Tel daarbij het contact met collega’s, klanten en externe transporteurs op en je hebt een ontzettend veelzijdige baan.

Toch wilde ik mezelf verder ontwikkelen: ik startte als verkoop-binnendienst & marketingmedewerker. Helaas kon ik mijn draai niet vinden – ondanks het leuke team en de fijne klanten. Ik wilde mijn handen uit de mouwen steken!

Iets wat me al jaren geweldig leek, was werken als vrachtwagenchauffeur. Van kleins af aan -opgroeiend op een melkveebedrijf- vond ik trekkers, grote machines en vrachtwagens al mooi. En transport zit denk ik in mijn genen, want veel van mijn familieleden zijn ook vrachtwagenchauffeur.

Vorig jaar ging ik dus lichtelijk gespannen naar Elco Rouwmaat. De zenuwen bleken ongegrond, want hij zei meteen: "Dit verbaast me niets. We gaan het gewoon doen!"

Zo gezegd, zo gedaan. Na een paar maanden had ik mijn rijbewijs ging ik -na korte interne opleiding- met de betonmixer op pad.

Van de overstap heb ik geen moment spijt gehad. Elke dag ga ik met veel plezier naar het werk. Ik vind het heerlijk om door dorpjes en afgelegen landwegen te sturen. Radio aan en genieten van het prachtige uitzicht.

Geen dag is hetzelfde, iedere dag kom ik op andere adressen – van agrariërs en particulieren tot vaste partners in de bouw waarmee je echt een band krijgt.

Bij Rouwmaat krijg je vrijheid, vertrouwen en de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Er hangt een nuchtere en gemoedelijke werksfeer en er wordt hard gewerkt. Maar er is ook tijd voor ontspanning en leuke feestjes!"

Zie jij jezelf hier ook wel werken?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen