Zó maken wij beton

Behalve leverancier van traditioneel beton, is Rouwmaat ook één van de koplopers in Nederland op het gebied van circulair beton.

Het streven is altijd om reststromen geschikt te maken als grondstof, uiteraard onder strenge constructieve voorwaarden en certificeringen. Zo passen wij bijvoorbeeld gerecycled betongranulaat, thermisch gereinigd asfaltgrind of spoorballast toe als vervanger van natuurgrind.

Door beton te voorzien van 100% circulair grind kan de CO2-footprint van beton tot wel 11% lager uitvallen. Als we ook de cementcomponent kunnen vervangen door geopolymeer, kan de Milieu Kosten Indicator (MKI) van een project tot wel 60% lager uitvallen.

De absolute CO2-besparing is natuurlijk altijd afhankelijk van constructieve eisen, de toepassing van het beton en het toegepaste soort cement.

Voor een oplossing op maat gaan we graag met opdrachtgevers in overleg om het optimale betonmengsel samen te stellen.

Wat kost beton?

De kosten van beton zijn afhankelijk van het soort beton dat je wenst, de manier van lossen, de hoeveelheid en de locatie. We leveren beton voor allerlei toepassingen, zoals funderingen, binnen- en buitenvloeren, laadkuilen, erfverhardingen en voergangen. Vraag een projectprijs aan bij onze collega's of bestel beton via onze webshop.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Het laatste nieuws
  • Tips en het beste advies
  • Persoonlijke acties en prijsupdates
  • Aanbevelingen