fem def 2 Custom Femke van Leeuwen
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer*
  Vul s.v.p. uw telefoonnummer in.
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Nieuws

Openingstijden tijdens de bouwvak

Gedurende de bouwvakvakantie 2018 zijn al onze vestigingen bereikbaar, echter wel met een beperkte bezetting. Dus heeft u een bestelling, Rouwmaat regelt het gewoon! Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie 2018 toe!

Lees meer

Herstelwerkzaamheden Sporthal de Mene te Leesten

Sporthal de Mene is helaas getroffen door waterschade. In opdracht van bouwbedrijf Christiaans heeft  Rouwmaat Zutphen werkzaamheden uitgevoerd die bijdragen aan herstel van de waterschade. Zo zijn in de sporthal de Mene met speciale machines, vanwege de beperkte bereikbaarheid, de gehele sportvloer en de gehele cementdekvloer verwijderd en afgevoerd.

Na het drogen en andere voorbewerkingen van de ondervloer wordt door bouwbedrijf Christiaans de nieuwe vloer weer aangebracht. Buitenom de hal zijn de buitengevels vrij gegraven tot onderkant betonvloer om de buitengevels en aansluitende vloer waterdicht te maken. Vanwege de ligging van de sporthal en de ingerichte buitenruimte verdiende dit extra aandacht met inzet van mensen en materieel.

Wanneer de buitengevels en vloer zijn behandeld legt Rouwmaat onderin de sleuf een drainage in een schelpenbed om water sneller af te voeren en brengt vervolgens het buitenterrein in overeengekomen staat terug.

Lees meer

Renovatie Walburgiskerk

In opdracht van Bouwbedrijf Hoffman hebben wij sloop- en grondverzetwerkzaamheden uitgevoerd in de prachtige Walburgiskerk te Zutphen. Na sloopwerkzaamheden van de houten vloeren zijn archeologen aan het werk gegaan om te zoeken naar waardevolle spullen uit een ver verleden. Er werden veel muntstukken gevonden. Nadien is de bovenlaag onder de houten vloer ontgraven en het vrijkomende zand uitgestort op ons terrein te Zutphen om nader te onderzoeken. Dit leverde opnieuw veel waardevolle spullen op.

 

Lees meer

Marjolein van Noort stelt zich voor

Begin mei 2018 ben ik begonnen met werken bij de Rouwmaat Groep op de afdeling Onderzoek & Advies. Mijn naam is Marjolein van Noort, geboren in 1988.

Waar kom ik vandaan? Ik ben geboren in Maassluis en heb daar 7 jaar mogen wonen. Nu woon ik in Winterswijk, al ongeveer 22 jaar.

Maassluis ligt in het westen van Nederland en is een stad met een haven en veelal dijken. Een prachtige omgeving met zowel drukte als rust. Terug gaan we niet meer, de Achterhoek en voornamelijk het werken bij Rouwmaat bevalt me goed.

Hiervoor ben ik werkzaam geweest bij Reparaad, een bouw & installatie bedrijf. Daar heb ik 7,5 jaar met plezier gewerkt  op de administratie. Daar heb ik veel ontwikkelingen en de groei van het bedrijf mee mogen maken. 

Lees meer

Bouwborden te huur

Wat is een Bouwbord?
Bouwborden zijn constructies met een betonnen voet en een frame van gegalvaniseerd staal dat opklapt. Een groot voordeel van bouwborden is dat ze  snel en eenvoudig op vrijwel iedere locatie te plaatsen zijn. Ondergrondse kabels en leidingen vormen nimmer een belemmering voor het plaatsen.

Bouwborden zijn de ideale oplossing voor het tijdelijk plaatsen van een bord, waarbij u de gehele constructie huurt. U betaalt bij ons een all-in prijs d.w.z. inclusief: transport, plaatsen, huur, productie en ophalen. U levert alleen het ontwerp aan, de rest regelt Rouwmaat voor u.

Onze bouwborden zijn weersbestendig, snel geplaatst en scherp geprijsd!

Wanneer worden Bouwborden ingezet? Veelal in de volgende branches/situaties: wegenbouw, verkeer, reclame, bouw, projectontwikkeling, verkiezingen, exposities en makelaardij.

Heeft u vragen omtrent het huren van Bouwborden, neemt u dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer 0544 – 47 4040.

Lees meer

Afvalstoffenbelasting 2019 naar ruim 30 euro per ton

De afvalstoffenheffing voor het verbranden of storten van afval zal per 1-1-2019 verhoogd worden naar ruim 30 euro per ton. Nieuw is ook dat per 1 januari a.s. aangifte dient te worden gedaan van de ‘verwijdering’ van afvalstoffen naar het buitenland. Bedrijven die afval exporteren gaan eenzelfde bedrag per ton betalen als de bedrijven die in Nederland storten of verbranden. Een verbreding van de afvalstoffenheffing naar biomassa en slib is in 2019 nog niet aan de orde. De overheid wil samen met het bedrijfsleven onderzoeken met welke fiscale prikkels de circulaire economie het meest gebaat is. Een en ander bleek uit een gesprek van BRBS Recycling met ambtenaren van het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. De uitbreiding van de heffing op afvalstoffen die worden geëxporteerd voor stort of verbranding wordt officieel aangekondigd op Prinsjesdag in het Belastingplan 2019 in de paragraaf ‘overige fiscale maatregelen’. De uitwerking van het Uitvoeringsbesluit zal aan het eind van 2018 worden.  

Bron: BRBS

Lees meer

Rouwmaat Zutphen

Voor Rouwmaat Zutphen B.V. is begin januari 2018 de handtekening gezet ten behoeve van de aankoop van 3.600 m² bedrijfsterrein waardoor de totale bedrijfsoppervlakte van Rouwmaat Zutphen de 12.000 m² is gepasseerd.
Het huidige terrein aan de Industrieweg waar nu nog op- en overslag plaatsvindt, zoals dat decennia lang heeft plaats gevonden, wordt opnieuw ingericht.

De plannen daarvoor worden op dit moment uitgewerkt en getoetst om aan diverse omgevings- en maatschappelijke criteria te voldoen. Met een mogelijke uitdieping van de Industriehaven, zodat ook klasse Va-schepen de haven kunnen bereiken, is Zutphen ook over water goed bereikbaar. Door gezamenlijke initiatieven (overheid en bedrijven) wordt er voortdurend gestreefd naar verdere verduurzaming van de Mars.

Een containerterminal in de Industriehaven bleek vorig jaar niet haalbaar te zijn, maar verschillende bedrijven zien alsnog mogelijkheden meer bedrijvigheid naar de Zutphense haven te halen. 

Rouwmaat heeft concrete interesse in aanpassing van de haven om zo meer overslag van bulkgoederen richting Twente en de Achterhoek mogelijk te maken. Daarbij gaat het niet om containervervoer, maar om bijvoorbeeld losse grondstoffen voor de bouw.

 

 

Lees meer

Gemeente Oost Gelre gaat bouwen

Ondanks de vele geluiden van krimp gaat de Gemeente Oost Gelre toch bouwen. Woensdag 31 januari werd daar een intentieverklaring voor getekend op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Klik hier voor meer informatie.

Lees meer

Maak kennis met Remco Wolters

Werken bij Rouwmaat Groep, wat een nieuwe uitdaging voor mij! Ik ben Remco Wolters en sinds januari 2018 werkzaam als accountmanager van de vestiging Zutphen. Waar ik me op dit moment vooral mee bezig houd binnen de Rouwmaat Groep, is het kennismaken met zoveel mogelijk partijen en klanten. Ik ben te vinden in de regio Stedendriehoek (Zutphen, Deventer, Apeldoorn) en veelal onderweg om zodoende het gebied en de mensen goed te leren kennen. Dit is overigens niet het enige waar ik me in verdiep tijdens een werkweek. Tevens ben ik ook het aanspreekpunt voor alles wat men kan bedenken op het gebied van afvalverwerking, afvalcontainers, betonmortels en Mega Mix.

Wat heb ik hiervoor gedaan? Ik heb 12 jaar met veel plezier gewerkt bij Kaak Event Rent in Groenlo en heb daar als operationeel manager, veel ervaring opgedaan in zowel klantencontact als uitvoerende werkzaamheden. Bij de Rouwmaat Groep vind ik veel terug van deze perfecte combinatie!

Ik ben woonachtig in Groenlo en van origine een echte Grolse. Ik ben dan ook trots dat ik als Grollenaar bij zo’n prachtig bedrijf als Rouwmaat mijzelf mag ontplooien. 

Lees meer

Levering onderwaterbeton Twentekanaal

In opdracht van Van Heteren Weg- en Waterbouw B.V. heeft Rouwmaat Groep ca. 1500 m³ onderwaterbeton geleverd en verpompt.

Het Twentekanaal dient, ter hoogte van de CCT Terminal, op de juiste diepte te worden gemaakt en deze diepte mag niet veranderen in de toekomst. Om ervoor te zorgen dat deze diepte constant blijft, wordt er op de bodem van het Twentekanaal een bed van breukstenen geplaatst en later verlijmd door een betonmengsel. Dit bed van breukstenen zorgt ervoor dat de stenen op hun plaats blijven. Tijdens het manoeuvreren van de containerschepen  worden zodoende geen geulen gevormd in de bodem.

Het betonmengsel wordt gestort door middel van een betonpomp, geleverd door Rouwmaat. Dit mengsel  zorgt voor de opvulling van de holle plekken tussen de breukstenen, waardoor de verlijming ontstaat.

Het project kan worden uitgevoerd doordat de sluizen in Hengelo en Delden tijdelijk buiten gebruik zijn vanwege een renovatie.

Rouwmaat Groep is gespecialiseerd in onderwaterbeton en hieronder ziet u een foto van de levering  en het verpompen van de beton bij het Twentekanaal.

Indien u vragen heeft over onderwaterbeton, helpen we u graag verder. Neemt u dan gerust contact met ons op.

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op