fem def 2 CustomFemke van Leeuwen
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer*
  Vul s.v.p. uw telefoonnummer in.
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Nieuws

Attentie.... attentie..... archiefopruimactie

Rouwmaat Groep biedt u de kans uw archief extra voordelig te laten vernietigen vanwege de archiefopruimactie. De actie is geldig in de maanden november, december 2018 en loopt tot en met 15 januari 2019. U kunt onbeperkt uw archief op laten halen in deze voorgenoemde maanden. Dit kan worden geregeld voor een all-in prijs van € 110,00 exclusief BTW. Het archief zal worden opgehaald in een speciaal gesloten archiefvoertuig en worden vernietigd in een beveiligde archiefvernietigingsruimte.

Het speciale actietarief is inclusief:

* Het afhalen van uw vertrouwelijk archief door het gesloten archiefvoertuig;
     let op; dit is éénmalig transport, bij meerdere ritten gelieve contact op te nemen.

* Het onherkenbaar en gecertificeerd vernietigen van het door u aangeleverde materiaal;

* Het afgeven van een archiefbegeleidingsformulier;

* Het verstrekken van een vernietigingsverklaring. 

Belangrijke weetjes:

Deze korting betreft een korting op de tarieven voor éénmalige opschoonacties.

Voor tarieven van vaste afspraken gelieve contact op te nemen met de afdeling verkoop van Rouwmaat Groep.

Voor branchespecifieke transacties geldt wellicht een bewaartermijn van 10 jaar. Bij twijfel raadpleeg uw accountant!

Wanneer u van deze aanbieding gebruik wilt maken, stuurt u ons dan een e-mail met uw contactgegevens naar  of neem gerust telefonisch contact met ons op via 0544 - 47 4040.

Lees meer

Hanzestad Zutphen - vestiging Rouwmaat Groep

Vanuit de Hanzestad Zutphen blikken wij terug op 2018 en kijken wij vooruit het nieuwe jaar 2019 tegemoet. Eerst willen wij iedereen bedanken die het vertrouwen in de Rouwmaat Groep gesteld heeft. In 2019 staan wij weer voor u klaar en blijft ons streven onze dienstverlening uit te breiden en verder te optimaliseren.

Afgelopen jaar hebben wij op diverse bouwprojecten in de Stedendriehoek grondwerkzaamheden uitgevoerd. Op meerdere projecten in Zutphen, Leesten, Apeldoorn  en Deventer hebben wij ons steentje bijgedragen aan de realisatie van woningbouw en utiliteitsprojecten.

Ten aanzien van de hoeveelheid afvalinname hebben wij meer mogen verwerken dan in het jaar 2017. Het stimuleren van beter scheiden en het blijven zoeken naar nuttig hergebruik van afval door de overheid, door accijnsverhogingen, is een uitdaging die ook wij graag aangaan. In eerste instantie is de accijnsverhoging op sommige afvalstoffen een forse kostenstijging. Innovaties en nieuwe technieken moeten ertoe leiden dat meer afval een nuttige toepassing krijgt en daardoor de kosten weer afnemen. Onze accountmanagers praten u daar graag over bij.  

Bij onze kade in Zutphen mochten wij in het eerste half jaar van 2018 de nodige schepen verwelkomen. Echter, vanwege de zonnige zomer met weinig neerslag was de Industriehaven vanaf augustus 2018 niet meer bereikbaar voor schepen en kwam de overslag geheel stil te liggen. De waterstand in de rivieren was dermate laag dat veel meer havens in de regio niet bereikbaar waren. Dit is een grote zorg, wederom voor het komende jaar.

De gemeente Zutphen werkt aan de havenvisie. Zutphen heeft vijf havens die gebruikt worden door allerlei verenigingen, watersporters, pleziervaart en industrie. De voorbereidingen om de Industriehaven geschikt te maken voor klasse 5A schepen vorderen gestaag. Hopelijk kan er dit jaar nog gebaggerd en verdiept worden. Dit is van groot belang om de bereikbaarheid van de Industriehaven te garanderen bij een lage waterstand.       

Kortom, uitdagingen genoeg ter verbetering van de bereikbaarheid voor de scheepvaart in Zutphen voor het jaar 2019.

Lees meer

Rouwmaat Groep wenst u prettige feestdagen!

Rouwmaat Groep is tijdens de feestdagen - op het hoofdkantoor in Groenlo - beperkt bereikbaar. Vanaf maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari geldt de beperkte bereikbaarheid. Maandag 7 januari 2019 zullen wij weer met volle bezetting op het kantoor aanwezig zijn en staan wij volledig voor u klaar. U kunt te allen tijde een e-mail sturen naar en wij zullen onze uiterste best doen u zo spoedig mogelijk van een antwoord te voorzien. 

Vuurwerkafval 

Het nieuwe jaar ligt weer in het verschiet en daarbij hoort ook het afsteken van vuurwerk.

Rouwmaat Groep biedt inwoners van de Gemeente Oost Gelre de mogelijkheid vuurwerkafval gratis in te komen leveren op ons adres in Groenlo.

De volgende datums kunt u het vuurwerkafval komen inleveren bij ons afvalbrengpunt op Den Sliem 93 te Groenlo:

Openingstijden van 7.30 – 16.30 uur

woensdag 2 januari

donderdag 3 januari

vrijdag 4 januari

zaterdag 5 januari van 7.30- 11.30 uur

Wij wensen u een prettig kerstfeest en een goed en vooral gezond nieuwjaar 2019 toe! 

Lees meer

Breaking news - Ultramoderne mobiele menger

Nieuwe mobiele menger

Rouwmaat beschikt momenteel over een nieuwe mobiele menginstallatie. Bij onze recycling werkzaamheden zoeken we alternatieven voor milieubelastende verwerkingsmethodes. Zo werken we samen aan een beter milieu. We kunnen u bijvoorbeeld van dienst zijn met een mobiele menger, waardoor er minder afval afgevoerd hoeft te worden doordat het ter plekke gerecycled wordt.

Mobiel mengen van grondstoffen

Met de mobiele menger mengen we middels de koude immobilisatie techniek diverse grondstromen tot een homogene en herbruikbare grondstof. Bij koude immobilisatie worden diverse grondstoffen gemengd met o.a. cement. Vervolgens vindt verdichting en uiteindelijk uitharding plaats, om zo een vormvast immobilisaat te krijgen. Dit proces zorgt voor minder kosten in toepassing van de afdeklaag.

Mobiele menger bij Rouwmaat

Een voorbeeld van het mobiel mengen is het mengen van verschillende soorten zand, grind en diverse grondstromen. Ook het maken van diverse gestabiliseerde producten is bij Rouwmaat met de mobiele menger mogelijk. Denk hierbij aan stabilisatiezand, hydraulisch menggranulaat, agrac en immobilisaat. Het materiaal wordt bij Rouwmaat in de menger verwerkt met een capaciteit van ca. 300 ton per uur. Vanwege de korte opbouwperiode en mobiliteit van de mobiele menger kunnen we effectief werken.

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van gww/grondwerkenbodemonderzoekrecycling en afval, de juiste mensen en de juiste machines staat Rouwmaat garant voor een goed product. Wilt u meer weten over de mogelijke inzet van een mobiele menger? Neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer 0544 -47 4040.

Lees meer

Gladheidsbestrijding bedrijven en instellingen

De winter is inmiddels ingetreden, iets waar we allemaal mee van doen hebben. Rouwmaat beschikt over een strooiwagen die in de wintermaanden uw bedrijventerrein ijs- en sneeuwvrij kan houden. Zodoende blijft uw terrein begaanbaar en veilig. Een strooiwagen zorgt voor het doeltreffend schuiven van sneeuw en het verspreiden van strooizout, om zo de gladheid te bestrijden of te voorkomen.

Gladheidsbestrijding nodig?

Heeft u interesse in onze gladheidsbestrijding voor uw bedrijf of instelling? Bij Rouwmaat bent u daarvoor aan het juiste adres. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0544 – 47 40 40. Wij helpen u graag verder met al uw vragen omtrent gladheidsbestrijding.

Lees meer

Graag stellen wij aan u voor

Ralf Ribbers 

Graag wil ik me aan u voorstellen. Mijn naam is Ralf Ribbers, samenwonend met mijn vriendin en twee dochters (5 en 2 jaar) in Groenlo.

Sinds augustus 2018 ben ik in dienst bij Rouwmaat als betonlaborant, een compleet nieuwe ontwikkeling voor mij als laborant maar wel echt een ontzettend leuke uitdaging.

Na de middelbare school ben ik in Arnhem de laboratoriumopleiding gaan doen en aansluitend in Deventer aan het werk gegaan als chemisch analist. Daar heb ik destijds op verschillende afdelingen gewerkt en na 12 jaar vond ik de tijd rijp voor een andere baan.

Ik kreeg toen de kans als teamleider laboratorium aan het werk te gaan bij een bedrijf in Zelhem. Dit bedrijf werkt met allerlei varianten van roomboter en betekende een compleet nieuwe uitdaging voor mij. Dit werk paste mij niet en zeer verheugd ben ik daarom dat ik bij zo'n prachtig bedrijf als Rouwmaat kan werken.

Mijn werk als betonlaborant bij de Rouwmaat Groep brengt me veel nieuwe kennis. Ik werk op diverse plekken en met verschillende mensen. Precies dat wat ik leuk vind en waar ik me hopelijk nog lang in kan ontwikkelen. 

Natuurlijk ben ik niet alleen aan het werk, in mijn vrije tijd ben ik graag buiten te vinden met mijn meiden en onze hond en zit ik met veel plezier op de mountainbike.

In de zomermaanden komt daar mijn passie voor dahlia’s nog bij, als lid van de bloemencommissie voor het corso in Beltrum. 

Lees meer

Herinrichting Veemarkt Doetinchem door Rouwmaat Groep

In opdracht van de gemeente Doetinchem is Rouwmaat Groep op 5 november 2018 gestart met de herinrichting van een gedeelte van de Veemarkt. Bijzonder aan dit project is dat het oude karakter van de Veemarkt aanwezig blijft. Dit is terug te vinden aan o.a. het hekwerk dat op het terrein te vinden is, wat eerder werd gebruikt om vee aan vast te kunnen zetten. Tevens zitten er veel bomen in het plan, vroeger om het vee op zonnige dagen beschutting te bieden en nu past het geheel in het groene denken.

Op de foto zien wij de “Doetinchemse goot”. Deze goot bestaat uit gezaagd Portugees graniet gesteld in stampbeton. Deze typische goot is in het gehele plan opgenomen.

Lees meer

Maatregelen beton in winterdag

Beton in de winterdag (klik hier voor de poster van Betonhuis)

Wanneer u beton wilt laten storten in de winterdag vereist dit andere maatregelen dan wanneer u beton wilt storten in de zomermaanden. Rouwmaat Groep geeft een paar keer per jaar voorlichting over "hoe om te gaan met beton in de winterdag". Er zijn tot aan nu twee informatieavonden gehouden en deze werden goed bezocht door de klanten van Rouwmaat. Extreem winterweer heeft grote invloed op de sterkteontwikkeling van de betonmortel. In de winter is hier extra aandacht voor nodig en goede basiskennis van beton is daarbij noodzakelijk zodat er op juiste manier met beton wordt omgegaan en daarmee leidt tot de gewenste resultaten.

De duurzaamheid van beton wordt bepaald door een aantal factoren : goed ontwerp, goed beton, goede uitvoering en daarnaast goed gebruik van beton. 

Het weer is een zeer bepalende factor voor de sterkteontwikkeling van het betonmengsel. Het kan dus voorkomen dat een betonmengsel op het laatste moment - vlak voor levering - nog dient te worden aangepast. Dit vergt een goede communicatie tussen de betontechnoloog en aannemer. Het is voor de aannemer erg van belang te allen tijde de weersvooruitzichten goed in de gaten te houden. Een maatregel kan zijn het betonmengsel af te dekken en te isoleren tegen de kou.

Via bijgevoegde link kunt u meer lezen over de maatregelen die u kunt nemen zodat er juist wordt omgegaan met beton in de winter: http://betonhuis-betonmortel.nl/beton-kenniscentrum/beton-storten/uitvoering/beton-in-de-zomer-en-winter

Indien u vragen heeft over bovenstaand onderwerp, staan onze collega's van de afdeling beton graag voor u klaar. U kunt hen bereiken via het telefoonnummer 0544 - 47 40 40 of een bericht sturen naar .

Lees meer

Belasting op storten en verbranden afvalstoffen ruim 18 euro per ton hoger

Het was al bekend dat de afvalstoffenbelasting fors omhoog moest om de opbrengst met 105 miljoen euro per jaar te verhogen. Nu is het tarief ook bekend: 31,39 euro per ton voor het storten of verbranden van afvalstoffen. Dat geldt ook voor de exportheffing.

Dat staat in het Belastingplan 2019 dat vandaag (Prinsjesdag) is gepresenteerd. Het Belastingplan bestaat dit jaar uit zeven wetsvoorstellen, waaronder het voor de afvalsector relevante wetsvoorstel Fiscale vergroeningsmaatregelen en het Wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen 2019.

Uniform tarief

Het wetsvoorstel Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019 bevat een aantal wijzigingen in de milieubelastingen waaronder de verhoging in de afvalstoffenbelasting voor het storten en verbranden van afvalstoffen. Voorgesteld wordt om het uniforme tarief per 1 januari 2019 te verhogen van 13,21 euro tot 31,39 euro per ton (hierbij wordt al rekening gehouden met de gebruikelijke jaarlijkse indexatie). Als gevolg van deze wijziging wordt ook het tarief voor de nog niet in werking getreden exportheffing verhoogd naar 31,39 euro per ton.

In het regeerakkoord was afgesproken dat de afvalstoffenbelasting structureel 105 miljoen euro meer moest opbrengen. In 2017 bracht de afvalstoffenbelasting circa 89 miljoen euro op, bij een tarief van 13,11 euro per ton. Onder meer uitgaande van een dalend afvalaanbod in 2018 en 2019 is de benodigde tariefsverhoging geraamd op circa 18 euro in 2019.

Verder worden in dit wetsvoorstel de energie-investeringsaftrek (EIA), de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving op milieubedrijfsmiddelen (Vamil) voor een nieuwe periode van vijf jaar gecontinueerd. Overigens zal vanaf 2019 de Minister van Economische Zaken en Klimaat – en dus niet meer de Minister van Financiën – bij ministeriële regeling de investeringen aanwijzen die in het belang zijn van een doelmatig gebruik van energie (de Energielijst). Deze wijziging volgt de aanbeveling uit de evaluatie van EIA door CE Delft.

Exportheffing

In het Wetsvoorstel overige fiscale maatregelen 2019 is de afvalstoffenbelasting bij verwijdering buiten Nederland (oftewel: de exportheffing) aangepast, maar dat betreffen vooral wat technische punten. In het Belastingplan 2018 was voorzien in een inwerkingtreding van de heffing bij koninklijk besluit, onder meer omdat de uitvoeringsaspecten van de heffing nog gestalte moesten krijgen bij algemene maatregel van bestuur (AMvB). Dat is in de afgelopen periode in een concept AMvB gebeurd. De verwachting is dat de voorbereidingen door de ILT en de Belastingdienst tijdig gereed zullen zijn voor een inwerkingtreding per 1 januari 2019. Mede naar aanleiding van de nadere vormgeving van de regeling wordt nu voorgesteld de Wet belastingen op mileugrondslag (Wbm) op een aantal merendeels technische punten aan te passen.

Zo worden de formeelrechtelijke aspecten van de rol van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat wat specifieker geformuleerd. De taak van deze minister zal in mandaat worden uitgeoefend door de ILT. Verder is de Wbm aangevuld voor de situatie dat de door de kennisgever bij zijn aanvraag verstrekte gegevens niet juist of niet volledig zijn. De kennisgever heeft in dat geval de verplichting dit te melden bij de ILT. De Minister van IenW trekt vervolgens de beschikking in en geeft ambtshalve een beschikking af die met terugwerkende kracht de ingetrokken beschikking vervangt. De minister geeft eveneens een beschikking af indien de aanvraag niet binnen de gestelde termijn is ontvangen.

Een ander punt is de regeling zodanig te vereenvoudigen dat voor alle afvalstoffen die met dezelfde Evoa-vergunning buiten Nederland worden gebracht ook hetzelfde (laagste) tarief van toepassing is. Dit voorkomt administratieve lasten voorde kennisgever en de buitenlandse verwerker. Anders zou, wanneer de periode van overbrenging niet geheel binnen dezelfde tariefperiode ligt (meestal een kalenderjaar), per periode afzonderlijk de verwerkingswijze moeten worden bijgehouden.

Bron: AfvalOnline (artikel18-09-2018)

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op