Ellen Ribbers 80 Ellen Ribbers
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer*
  Vul s.v.p. uw telefoonnummer in.
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer

Nieuws

Rouwmaat Zutphen

Voor Rouwmaat Zutphen B.V. is begin januari 2018 de handtekening gezet ten behoeve van de aankoop van 3.600 m² bedrijfsterrein waardoor de totale bedrijfsoppervlakte van Rouwmaat Zutphen de 12.000 m² is gepasseerd.
Het huidige terrein aan de Industrieweg waar nu nog op- en overslag plaatsvindt, zoals dat decennia lang heeft plaats gevonden, wordt opnieuw ingericht.

De plannen daarvoor worden op dit moment uitgewerkt en getoetst om aan diverse omgevings- en maatschappelijke criteria te voldoen. Met een mogelijke uitdieping van de Industriehaven, zodat ook klasse Va-schepen de haven kunnen bereiken, is Zutphen ook over water goed bereikbaar. Door gezamenlijke initiatieven (overheid en bedrijven) wordt er voortdurend gestreefd naar verdere verduurzaming van de Mars.

Een containerterminal in de Industriehaven bleek vorig jaar niet haalbaar te zijn, maar verschillende bedrijven zien alsnog mogelijkheden meer bedrijvigheid naar de Zutphense haven te halen. 

Rouwmaat heeft concrete interesse in aanpassing van de haven om zo meer overslag van bulkgoederen richting Twente en de Achterhoek mogelijk te maken. Daarbij gaat het niet om containervervoer, maar om bijvoorbeeld losse grondstoffen voor de bouw.

 

 

Lees meer

Gemeente Oost Gelre gaat bouwen

Ondanks de vele geluiden van krimp gaat de Gemeente Oost Gelre toch bouwen. Woensdag 31 januari werd daar een intentieverklaring voor getekend op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Klik hier voor meer informatie.

Lees meer

Uitbreiding Industriehaven Zutphen

Een containerterminal in de Industriehaven bleek vorig jaar financieel niet haalbaar te zijn, maar verschillende bedrijven zien alsnog mogelijkheden om meer bedrijvigheid naar de Zutphense haven te halen.

Het aan de Industriehaven gevestigde bedrijf Rouwmaat heeft concrete interesse in aanpassing van de haven om zo meer overslag van bulkgoederen richting Twente en de Achterhoek mogelijk te maken. Daarbij gaat het niet om containervervoer, maar om bijvoorbeeld losse grondstoffen voor de bouw.

Samen met de gemeente Zutphen en enkele andere bedrijven is Rouwmaat in overleg over het geschikt maken van de haven voor grote klasse Va-schepen. Op dit moment kunnen vanwege de beperkte diepte van de Industriehaven alleen schepen tot de kleinere III-klasse binnenvaren. Om dat mogelijk te maken zou moeten worden geïnvesteerd in het baggeren en verder uitdiepen van de haven en in onderzoek naar de stabiliteit van dijken. “Technisch is het niet heel ingewikkeld”, weet bedrijfsleider Jan Dijkman van Rouwmaat. De Rouwmaat groep is actief in onder anderen transport en grond-, weg- en waterbouw en heeft tien vestigingen in Gelderland, Overijssel en Duitsland.

Gemiste kans
Dijkman houdt nog even voor zich welk bedrag er nodig is en wie daar vooral voor op zou moeten draaien, “maar ik weet zeker dat het de investering waard is. De IJssel en het Twentekanaal maken onderdeel uit van een robuust transportnetwerk. Het is een gemiste kans dat we aan een snelweg liggen, maar er geen gebruik van maken.” De plannen motiveren volgens Dijkman ook andere bedrijven om mee te doen. “De markt verandert bovendien, de kleinere schepen verdwijnen.” Wat Dijkman betreft moet de komende tijd eerst een stappenplan met haalbaarheidsonderzoek worden gemaakt. “Het lijkt mij dat uitvoering in 2019 haalbaar is.”

In 2003 ging een containerterminal in de Industriehaven failliet. Daarna werd verschillende keren de haalbaarheid van een nieuwe terminal op bedrijventerrein De Mars bekeken. Het laatst deed TU Delft-student Rolf Ziel dat vorig jaar als afstudeerproject, na een initiatiefvoorstel van de PvdA. Ziel concludeerde dat zo’n terminal onder de huidige omstandigheden op geen enkele manier winstgevend is te maken. De gemeente staat welwillend tegenover het plan van Rouwmaat en denkt momenteel mee over de mogelijkheden, meldt een woordvoerder.

Klik hier om het originele artikel te lezen van de Stentor.

Lees meer

Dalende opbrengstprijzen voor oud papier

De afgelopen maanden zijn de prijzen voor oud papier onder druk komen te staan. 

De oorzaak voor het inzakken van de papiermarkt is het verscherpte importbeleid vanuit China. Enerzijds is er sprake van een positieve tendens, te weten de groeiende economie maar anderzijds zorgt dit voor een overschot aan oud papier. China heeft – als grote afnemer van oud papier – de importregels aangescherpt waardoor er minder oud papier voor recycling naar China kan worden verscheept. Dit heeft financiële gevolgen, namelijk dat de prijzen voor oud papier hoogstwaarschijnlijk nog verder zullen gaan dalen.

De volatiliteit (prijsschommelingen) in de markt komt ook omdat onduidelijkheid troef is. De nieuwe Chinese norm per 1 maart zal zijn: maximaal 0,5 procent verontreiniging. De vraag bij zo’n percentage is natuurlijk wat verontreiniging precies is, en daar is nog geen duidelijkheid over. Ook over het maximale percentage kranten/tijdschriften dat in karton mag zitten en omgekeerd, heerst onduidelijkheid. Inmiddels zijn alle lopende orders voor 90/10 karton opengebroken en omgezet in 95/5, zo meldt de federatie van de oud papierindustrie (FNOI). Chinese afnemers zouden de indruk hebben dat ladingen met meer dan 5 procent grijs karton of kranten/tijdschriften door de Chinese douane zullen worden aangemerkt als ‘mixed paper’. En import van die kwaliteit is sinds 1 januari niet meer toegestaan in China. De kosten van deze extra sorteerslag zijn enorm.Lees meer

Graag stellen we aan u voor...

Wellicht heeft u mij al eens gesproken per telefoon of gezien bij Rouwmaat Groep op de receptie bij binnenkomst. Het lijkt mij een goed moment, na 16 jaren werkzaam te zijn bij Rouwmaat, in deze nieuwsbrief wat over mijzelf te vertellen. Mijn naam is Erlinda Bruijl, 43 jaar en woon in Groenlo samen met mijn man Marthijn en onze twee kinderen Sophie en Floris. Ik werk met ontzettend veel plezier bij de Rouwmaat Groep als receptioniste/administratief medewerkster. Mijn vaste werkdagen zijn op maan- donder- en vrijdag. Tijdens deze dagen ben ik veelal uw eerste aanspreekpunt en zal ik mijn uiterste best doen u zo goed mogelijk verder te helpen. Het leuke aan werken bij Rouwmaat is dat er veel verschillende divisies en collega’s zijn waardoor geen dag hetzelfde is. Naast de receptiewerkzaamheden houd ik me ook bezig met de administratie en facturatie voor de rolcontainers en doe allerlei hand- en spandiensten voor alle andere afdelingen. Op de eerste plaats ben ik het visitekaartje van Rouwmaat en sta ik graag tot uw dienst. 

 

Lees meer

Nieuwbouw Mueller te Groenlo 2017-2018

Status: Uitvoering
Opdrachtgever bouwkundige en civieltechnische werkzaamheden: Heembouw
Werkzaamheden Rouwmaat:
- grondwerk bouwrijpmaken   (ca. 48.000 m³);
- grondwerk funderingen nieuwbouw (ca. 17.000 m³);
- terreinriolering (ca. 2.400 m1);
- terreinverhardingen (ca. 31.000 ehd);
- groenvoorzieningen;
- bouwafval verwerking.

Lees meer

Duurzame uitbreiding van het wagenpark

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Rouwmaat! Ook als het gaat om het wagenpark. De acht nieuwe vrachtwagens die Rouwmaat onlangs heeft aangeschaft, voldoen aan de hoogste milieueisen met betrekking tot CO2 uitstoot.  

Lees meer

OTC Hengelo en Rokramix Betoncentrales verder als Rouwmaat

De Rouwmaat Groep heeft de laatste jaren, in het kader van schaalvergroting, diverse overnames gedaan. Dit heeft ertoe geleid dat binnen onze organisatie tal van bedrijven naast elkaar zijn ontstaan, zoals de Overijsselse Transport Centrale Hengelo (met de handelsnamen: Velthof Albergen en Olde Kalter Losser) en de betoncentrales van Rokramix.

Lees meer

Eenvoudig uw rolcontainer ledigen

Het huren van een container voor verschillende soorten afval is makkelijk te regelen via onze webshop. U kiest het gewenste formaat voor de gewenste afvalsoort, bestellen en de container wordt afgeleverd.

Om ook het ledigen van uw rolcontainer eenvoudig en snel online te regelen hebben wij onze website verder uitgebreid. Online kunt u de aanvraag indienen en een voorkeursdatum voor het afhalen aangeven.

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op