fem def 2 Custom Femke van Leeuwen
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer*
  Vul s.v.p. uw telefoonnummer in.
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Nieuws

Rouwmaat Zutphen

Voor Rouwmaat Zutphen B.V. is begin januari 2018 de handtekening gezet ten behoeve van de aankoop van 3.600 m² bedrijfsterrein waardoor de totale bedrijfsoppervlakte van Rouwmaat Zutphen de 12.000 m² is gepasseerd.
Het huidige terrein aan de Industrieweg waar nu nog op- en overslag plaatsvindt, zoals dat decennia lang heeft plaats gevonden, wordt opnieuw ingericht.

De plannen daarvoor worden op dit moment uitgewerkt en getoetst om aan diverse omgevings- en maatschappelijke criteria te voldoen. Met een mogelijke uitdieping van de Industriehaven, zodat ook klasse Va-schepen de haven kunnen bereiken, is Zutphen ook over water goed bereikbaar. Door gezamenlijke initiatieven (overheid en bedrijven) wordt er voortdurend gestreefd naar verdere verduurzaming van de Mars.

Een containerterminal in de Industriehaven bleek vorig jaar niet haalbaar te zijn, maar verschillende bedrijven zien alsnog mogelijkheden meer bedrijvigheid naar de Zutphense haven te halen. 

Rouwmaat heeft concrete interesse in aanpassing van de haven om zo meer overslag van bulkgoederen richting Twente en de Achterhoek mogelijk te maken. Daarbij gaat het niet om containervervoer, maar om bijvoorbeeld losse grondstoffen voor de bouw.

 

 

Lees meer

Gemeente Oost Gelre gaat bouwen

Ondanks de vele geluiden van krimp gaat de Gemeente Oost Gelre toch bouwen. Woensdag 31 januari werd daar een intentieverklaring voor getekend op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Klik hier voor meer informatie.

Lees meer

Maak kennis met Remco Wolters

Werken bij Rouwmaat Groep, wat een nieuwe uitdaging voor mij! Ik ben Remco Wolters en sinds januari 2018 werkzaam als accountmanager van de vestiging Zutphen. Waar ik me op dit moment vooral mee bezig houd binnen de Rouwmaat Groep, is het kennismaken met zoveel mogelijk partijen en klanten. Ik ben te vinden in de regio Stedendriehoek (Zutphen, Deventer, Apeldoorn) en veelal onderweg om zodoende het gebied en de mensen goed te leren kennen. Dit is overigens niet het enige waar ik me in verdiep tijdens een werkweek. Tevens ben ik ook het aanspreekpunt voor alles wat men kan bedenken op het gebied van afvalverwerking, afvalcontainers, betonmortels en Mega Mix.

Wat heb ik hiervoor gedaan? Ik heb 12 jaar met veel plezier gewerkt bij Kaak Event Rent in Groenlo en heb daar als operationeel manager, veel ervaring opgedaan in zowel klantencontact als uitvoerende werkzaamheden. Bij de Rouwmaat Groep vind ik veel terug van deze perfecte combinatie!

Ik ben woonachtig in Groenlo en van origine een echte Grolse. Ik ben dan ook trots dat ik als Grollenaar bij zo’n prachtig bedrijf als Rouwmaat mijzelf mag ontplooien. 

Lees meer

Levering onderwaterbeton Twentekanaal

In opdracht van Van Heteren Weg- en Waterbouw B.V. heeft Rouwmaat Groep ca. 1500 m³ onderwaterbeton geleverd en verpompt.

Het Twentekanaal dient, ter hoogte van de CCT Terminal, op de juiste diepte te worden gemaakt en deze diepte mag niet veranderen in de toekomst. Om ervoor te zorgen dat deze diepte constant blijft, wordt er op de bodem van het Twentekanaal een bed van breukstenen geplaatst en later verlijmd door een betonmengsel. Dit bed van breukstenen zorgt ervoor dat de stenen op hun plaats blijven. Tijdens het manoeuvreren van de containerschepen  worden zodoende geen geulen gevormd in de bodem.

Het betonmengsel wordt gestort door middel van een betonpomp, geleverd door Rouwmaat. Dit mengsel  zorgt voor de opvulling van de holle plekken tussen de breukstenen, waardoor de verlijming ontstaat.

Het project kan worden uitgevoerd doordat de sluizen in Hengelo en Delden tijdelijk buiten gebruik zijn vanwege een renovatie.

Rouwmaat Groep is gespecialiseerd in onderwaterbeton en hieronder ziet u een foto van de levering  en het verpompen van de beton bij het Twentekanaal.

Indien u vragen heeft over onderwaterbeton, helpen we u graag verder. Neemt u dan gerust contact met ons op.

Lees meer

Rouwmaat investeert in opleiding personeel!

Rouwmaat gaat mee met de tijd en wil zijn werknemers op tijd cursussen en bijscholing geven zodat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de markt.

Zo heeft onze werknemer Wouter ten Have, inmiddels zo’n 11 jaar in dienst bij Rouwmaat, het diploma voor Basiskennis Beton Algemeen behaald. Dit diploma is een goede aanvulling op zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij is hiermee assistent mengmeester geworden voor de vestiging Ulft.

Wouter is zijn carrière bij Rouwmaat als service monteur gestart in juni 2007 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een onmisbare kracht. Hij is allround inzetbaar op het gebied van reparaties en alles wat maar te maken heeft met het onderhouden van de betoncentrales. Tegenwoordig kan hij ook de werkzaamheden als mengmeester oppakken doordat hij in het bezit is van het juiste diploma.

Wouter heeft ontzettend veel afwisseling en een hoge diversiteit aan werkzaamheden gedurende zijn fulltime werkdagen. In samenwerking met Peter Strengers, zijn directe collega, nemen zij de verantwoording en taken op zich voor o.a. het onderhoud van alle betoncentrales van Rouwmaat, opbouw van de mobiele menger, Mega Mix silo’s opbouwen en onderhouden, monteurs werkzaamheden en onderhoud van het materieel van Mombarg Betonelementen te Ulft.

 

Lees meer

Uitbreiding Industriehaven Zutphen

Een containerterminal in de Industriehaven bleek vorig jaar financieel niet haalbaar te zijn, maar verschillende bedrijven zien alsnog mogelijkheden om meer bedrijvigheid naar de Zutphense haven te halen.

Het aan de Industriehaven gevestigde bedrijf Rouwmaat heeft concrete interesse in aanpassing van de haven om zo meer overslag van bulkgoederen richting Twente en de Achterhoek mogelijk te maken. Daarbij gaat het niet om containervervoer, maar om bijvoorbeeld losse grondstoffen voor de bouw.

Samen met de gemeente Zutphen en enkele andere bedrijven is Rouwmaat in overleg over het geschikt maken van de haven voor grote klasse Va-schepen. Op dit moment kunnen vanwege de beperkte diepte van de Industriehaven alleen schepen tot de kleinere III-klasse binnenvaren. Om dat mogelijk te maken zou moeten worden geïnvesteerd in het baggeren en verder uitdiepen van de haven en in onderzoek naar de stabiliteit van dijken. “Technisch is het niet heel ingewikkeld”, weet bedrijfsleider Jan Dijkman van Rouwmaat. De Rouwmaat groep is actief in onder anderen transport en grond-, weg- en waterbouw en heeft tien vestigingen in Gelderland, Overijssel en Duitsland.

Gemiste kans
Dijkman houdt nog even voor zich welk bedrag er nodig is en wie daar vooral voor op zou moeten draaien, “maar ik weet zeker dat het de investering waard is. De IJssel en het Twentekanaal maken onderdeel uit van een robuust transportnetwerk. Het is een gemiste kans dat we aan een snelweg liggen, maar er geen gebruik van maken.” De plannen motiveren volgens Dijkman ook andere bedrijven om mee te doen. “De markt verandert bovendien, de kleinere schepen verdwijnen.” Wat Dijkman betreft moet de komende tijd eerst een stappenplan met haalbaarheidsonderzoek worden gemaakt. “Het lijkt mij dat uitvoering in 2019 haalbaar is.”

In 2003 ging een containerterminal in de Industriehaven failliet. Daarna werd verschillende keren de haalbaarheid van een nieuwe terminal op bedrijventerrein De Mars bekeken. Het laatst deed TU Delft-student Rolf Ziel dat vorig jaar als afstudeerproject, na een initiatiefvoorstel van de PvdA. Ziel concludeerde dat zo’n terminal onder de huidige omstandigheden op geen enkele manier winstgevend is te maken. De gemeente staat welwillend tegenover het plan van Rouwmaat en denkt momenteel mee over de mogelijkheden, meldt een woordvoerder.

Klik hier om het originele artikel te lezen van de Stentor.

Lees meer

Brouwhuizen Groenlo 2018

Start nieuwe fase nieuwbouwplan Brouwhuizen in Groenlo

Op het voormalige brouwerijterrein van bierbrouwer Grolsch, wordt een nieuwbouwplan ‘Brouwhuizen’ gerealiseerd in de vestingstad Groenlo. Op het voormalige brouwerijterrein werd van 1615 tot 2005 in Groenlo Grolsch bier gebrouwen, waarvan de naam in ere wordt gehouden door het plan met de naam Brouwhuizen te betitelen. Het plan Brouwhuizen bestaat uit meerdere fasen, waarvan fase 1 uit 106 te realiseren duurzame nieuwbouwwoningen bestaat. Inmiddels zijn 65 nieuwbouwwoningen reeds gebouwd en begin mei 2018 is Rouwmaat gestart met de grondwerkzaamheden voor de bouw van 10 nieuwbouwwoningen. De 10 nieuwbouwwoningen bestaan uit twee-onder-één-kapwoningen. Rouwmaat Groep verzorgt zowel het grondwerk, de levering van betonmortel, de levering van Megamix metsel-, voeg-, vloermortel als de afvalcontainers voor Bouwbedrijf Penterman uit Eibergen.

Klik hier voor een impressie van het nieuwbouwplan Brouwhuizen.

https://youtu.be/ppa0U44F0k8             

Kijk voor meer informatie op www.brouwhuizen.nl

 

Lees meer

Dalende opbrengstprijzen voor oud papier

De afgelopen maanden zijn de prijzen voor oud papier onder druk komen te staan. 

De oorzaak voor het inzakken van de papiermarkt is het verscherpte importbeleid vanuit China. Enerzijds is er sprake van een positieve tendens, te weten de groeiende economie maar anderzijds zorgt dit voor een overschot aan oud papier. China heeft – als grote afnemer van oud papier – de importregels aangescherpt waardoor er minder oud papier voor recycling naar China kan worden verscheept. Dit heeft financiële gevolgen, namelijk dat de prijzen voor oud papier hoogstwaarschijnlijk nog verder zullen gaan dalen.

De volatiliteit (prijsschommelingen) in de markt komt ook omdat onduidelijkheid troef is. De nieuwe Chinese norm per 1 maart zal zijn: maximaal 0,5 procent verontreiniging. De vraag bij zo’n percentage is natuurlijk wat verontreiniging precies is, en daar is nog geen duidelijkheid over. Ook over het maximale percentage kranten/tijdschriften dat in karton mag zitten en omgekeerd, heerst onduidelijkheid. Inmiddels zijn alle lopende orders voor 90/10 karton opengebroken en omgezet in 95/5, zo meldt de federatie van de oud papierindustrie (FNOI). Chinese afnemers zouden de indruk hebben dat ladingen met meer dan 5 procent grijs karton of kranten/tijdschriften door de Chinese douane zullen worden aangemerkt als ‘mixed paper’. En import van die kwaliteit is sinds 1 januari niet meer toegestaan in China. De kosten van deze extra sorteerslag zijn enorm.Lees meer

Graag stellen we aan u voor...

Wellicht heeft u mij al eens gesproken per telefoon of gezien bij Rouwmaat Groep op de receptie bij binnenkomst. Het lijkt mij een goed moment, na 16 jaren werkzaam te zijn bij Rouwmaat, in deze nieuwsbrief wat over mijzelf te vertellen. Mijn naam is Erlinda Bruijl, 43 jaar en woon in Groenlo samen met mijn man Marthijn en onze twee kinderen Sophie en Floris. Ik werk met ontzettend veel plezier bij de Rouwmaat Groep als receptioniste/administratief medewerkster. Mijn vaste werkdagen zijn op maan- donder- en vrijdag. Tijdens deze dagen ben ik veelal uw eerste aanspreekpunt en zal ik mijn uiterste best doen u zo goed mogelijk verder te helpen. Het leuke aan werken bij Rouwmaat is dat er veel verschillende divisies en collega’s zijn waardoor geen dag hetzelfde is. Naast de receptiewerkzaamheden houd ik me ook bezig met de administratie en facturatie voor de rolcontainers en doe allerlei hand- en spandiensten voor alle andere afdelingen. Op de eerste plaats ben ik het visitekaartje van Rouwmaat en sta ik graag tot uw dienst. 

 

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op