Nieuwbouw Niverplast - duurzame beton

In het kort
  • OpdrachtgeverNieuwenhuis Bouwbedrijf Rijssen
  • Doelstelling Toepassen van duurzame en natuurlijke materialen
  • Locatie Nijverdal
  • Status -
  • Start bouw April 2015
  • Omvang Ruim 3000 m³

Een zeer bijzonder gebouw door onder andere de ronde vorm. Bij dit ontwerp is gekozen voor duurzame en natuurlijke materialen. De gevels zijn vervaardigd uit hout en de daken zijn voor een groot deel voorzien van groen(materialen). Daarnaast is ervoor gekozen - waar mogelijk - een zo milieuvriendelijke betonmortel toe te passen. Nieuwenhuis heeft er dan ook voor gekozen om betonmortel toe te passen met een zeer lage CO2-belasting per mᶟ. Een vraag waar Rouwmaat zeker aan kan voldoen, want wij hebben de mogelijkheden en kennis in huis om aan deze eisen te voldoen.

Achtergrondinformatie
Niverplast uit Rijssen is een bedrijf dat volautomatische verpakkingslijnen voor de voedingsindustrie ontwerpt en produceert. Niverplast was tevens de opdrachtgever van dit project. Nieuwenhuis Bouwbedrijf uit Rijssen was de aannemer. De aannemer heeft een compleet nieuwbouwplan gerealiseerd voor Niverplast in Nijverdal. Het bouwbedrijf verzorgde het gehele bouwtraject, van ontwerp tot en met de bouw en daarbij werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. In dat kader levert Rokramix betoncentrales het CO2-neutrale beton.

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het leveren van CO2-neutraal beton? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0544 - 47 40 40, onze specialisten staan u graag te woord!