Nieuwbouw Cultureel Centrum De Bron Groenlo

In het kort
  • OpdrachtgeverGemeente Oost Gelre en Beltim Bouwprojecten BV
  • Doelstelling -
  • Locatie Groenlo
  • Status Opgeleverd
  • Start bouw -
  • Omvang -

In opdracht van de gemeente Oost Gelre en Beltim Bouwprojecten BV is Rouwmaat al geruime tijd aan het werk aan de Mattelierstraat in Groenlo. In het voorjaar is er al gestart met de deelsloop van het voormalige Hamelandgebouw c.q. Hameland Drukkerij, en inmiddels zijn we druk bezig met het grondwerk aan de achterzijde van het pand. In de afgelopen weken is daar een flinke kelder ontgraven waar rond deze tijd de betonmortel gestort wordt.

Op deze plek verschijnt straks een nieuw sociaal cultureel centrum, primair bedoeld voor de verenigingen uit Groenlo en omgeving die een locatie nodig hebben om te repeteren, vergaderen en een concert of voorstelling te kunnen geven. Dat geldt voor de huidige verenigingen en organisaties maar ook nieuwe zijn van harte welkom. In het nieuwe gebouw komen: een theater, een filmhuis, een creatieve werkplaats voor alle leeftijden (o.a. voor Prikkelz), een continue kunstexpositie, vergaderruimtes met alle audiovisuele voorzieningen voor organisaties, verenigingen en bedrijven etc. maar bovenal wordt het een ontmoetingsplek voor mensen uit Groenlo en omgeving. Meer reuring derhalve in de binnenstad van Groenlo vanaf september 2017.

Het ontwerp is gemaakt door De Witte - Van der Heijden Architecten. Bijzonder is dat daar waar de Rouwmaat Groep bij de realisering van dit project veel grondwerk heeft verzet waar je na realisering niets meer van ziet, de architect van dit gebouw probeert grondwerk uit 1627 juist weer zichtbaar te maken! Afbeelding toont de gevel van de zaal, waarbij in de buitengevel aan de parkeerplaatszijde middels decoratief metselwerk een deel van het grachtenverloop van Groenlo Vestingstad laten zien ten tijde van de 80-jarige oorlog. Daarnaast wordt de hoek van het gebouw voorzien van cortenstaal platen, die geperforeerd worden met afbeeldingen uit het logo van Oost Gelre. Achter deze beplating wordt verlichting aangebracht, waardoor in het donker het logo nog sprekender wordt

Rouwmaat maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons cookiebeleid Cookies accepteren Weigeren