Foto Marjolein van Noort resized3 Marjolein van Noort
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Werkwijze bodemonderzoek

Al meer dan 20 jaar hebben wij een sterke positie in de wereld van bodemonderzoek. Veel gemeenten, projectontwikkelaars en bouwondernemingen weten Rouwmaat te vinden voor hun bodemonderzoeken. Zie hiervoor onze referenties.

Uw partner op het gebied van bodemonderzoek
“Rouwmaat regelt het gewoon!”

Marjolein van Noort

Foto Marjolein van Noort resized3
 

Bel mij terug Offerte aanvraag Stel direct uw vraag

Vanuit onze verschillende vestigingen zijn wij u dan ook graag van dienst. We hanteren daarbij de volgende werkwijze voor bodemonderzoek:

Historisch bodemonderzoek

Allereerst wordt een historisch onderzoek uitgevoerd. Hierbij wordt via de opdrachtgever, de gemeente, de omgevingsdienst, huidige eigenaar/gebruiker etc. geprobeerd zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de onderzoekslocaties. Het is hierbij van belang dat eventuele 'verdachte deellocaties' in beeld worden gebracht. Op basis van dit historisch onderzoek wordt de definitieve onderzoeksstrategie bepaald.

Verkennend bodemonderzoek

Na het historisch onderzoek wordt een verkennend bodemonderzoek - conform de NEN5740 - uitgevoerd. In de volksmond wordt dit ook wel 'schone grond verklaring’ genoemd. De naam zegt het eigenlijk al, middels een relatief beperkt aantal boringen wordt de locatie verkend en gekeken of er een bodemverontreiniging aanwezig is. Hierbij worden zowel de zogeheten 'verdachte deellocaties' als onder- of bovengrondse tanks, opslag chemicaliën e.d. separaat en intensiever onderzocht.
Middels handboringen wordt een inzicht verkregen in de bodemopbouw. Hierbij worden zintuiglijke verontreinigingen genoteerd (puin, kooldeeltjes, asbest e.d.) en per laag worden grondmonsters genomen van de grond. Één of meerdere boringen worden doorgezet tot in het grondwater en afgewerkt met een peilbuis. Hieruit wordt een watermonster genomen. De grond- en watermonsters worden verzonden naar het laboratorium en worden daar geanalyseerd op een in Nederland vastgesteld standaard stoffenpakket met de meest voorkomende stoffen. Afhankelijk van de verdachte deellocaties, kan dit pakket worden aangevuld met andere stoffen die mogelijk op de locatie zijn gebruikt.

Nader onderzoek

Indien er een bodemverontreiniging wordt aangetroffen, wordt een nader onderzoek ingesteld. Hierbij wordt middels aanvullende boringen en analyses de verontreiniging van de grond en/of het grondwater nader in beeld gebracht en wordt deze in zowel horizontale- als verticale richting afgeperkt. Er is op basis van het nader onderzoek dan bekend hoeveel grond en/of grondwater er is verontreinigd en of er sprake is van een ernstig geval van bodemverontreiniging. Op basis van de gegevens van het nader onderzoek kan dan worden vastgesteld of er een saneringsplicht geldt voor de verontreiniging, en zo ja, op welke termijn deze gesaneerd moet worden.

Kwaliteit

Voor u is het van essentieel belang dat er een kwalitatief bodemonderzoek plaatsvindt. Rouwmaat is specialist in zowel milieutechnisch bodemonderzoek als asbestonderzoek. Onze werknemers zijn vakkundig en ervaren in de werkzaamheden. Het rapport dat snel geleverd kan worden, geeft een scherpe analyse weer van het uitgevoerde bodemonderzoek met een vakkundig advies. Tevens zijn wij in het bezit van de BRL SIKB 2000 certificaat en hiervoor erkend door de overheid.

Scherpe tarieven

Op basis van voorgaande offertes blijkt dat wij in bijna alle gevallen de goedkoopste en snelste verstrekker zijn op het gebied van bodemonderzoek. Hiermee garanderen wij zeer scherpe prijzen voor bodemonderzoek.

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *