Foto Marjolein van Noort resized3 Marjolein van Noort
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Asbest afvoeren

Is er door middel van asbestinventarisatie asbest bij u geconstateerd en wilt u dit verwijderen of laten verwijderen? Dan moet u dit asbest ook afvoeren. Rouwmaat kan u hierbij ondersteunen.

“Rouwmaat regelt het gewoon!”

Marjolein van Noort

Foto Marjolein van Noort resized3
 

Bel mij terug Offerte aanvraag Stel direct uw vraag

Asbest zelf verwijderen

Laat u goed voorlichten en zorg voor een verantwoorde en veilige manier van werken. Asbest op de verkeerde manier verwijderen is namelijk nog gevaarlijker dan asbest laten zitten. Ook bent u verplicht om een vergunning aan te vragen bij de gemeente wanneer u asbest gaat verwijderen. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Laat Rouwmaat dan de asbestinventarisatie en de  verwijdering van asbest voor u uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat dit op een snelle en efficiënte manier gebeurd. We ontzorgen u compleet en regelen ook de vergunningaanvraag.

Asbest afvoeren

U kunt uw asbest laten afvoeren bij Rouwmaat. Wij kunnen de asbest voor u inzamelen op locatie, maar het is ook mogelijk dat u de asbest bij ons milieustation komt afleveren. Bedrijven dienen hierover vooraf contact met ons op te nemen. Wanneer u asbest bij ons aanlevert, is het belangrijk dat dit gebeurt op een veilige manier. Zowel asbesthoudend als asbestgelijkend materiaal moet verpakt worden aangeleverd. Asbest dient te worden verpakt in dubbel doorzichtig folie (twee lagen) en dichtgemaakt met tape op pallets of speciale asbestzakken. Het asbest dat wij inzamelen kan niet worden hergebruikt, maar wij slaan het op een veilige manier op, om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Asbest afvoeren particulier

Ook als particulier mag u asbest afvoeren. Aan het verwijderen van asbest door particulieren zijn strenge regels verbonden vanwege het risico dat asbest met zich meebrengt. Zo mag u alleen geschroefde of losse golfplaten die asbest bevatten verwijderen en de oppervlakte van de te verwijderen platen mag maximaal 35 m2 zijn. Bovendien moeten deze platen in zijn geheel verwijderd worden. U mag dus niet zagen of boren in het asbesthoudende materiaal. Ook voor het afvoeren van asbest als particulier gelden strenge regels. Het vrijgekomen asbest moet u dubbel in doorzichtige niet-luchtdoorlatende folie van 0,2 mm dikte inpakken en de naden moet u aftapen. Alle handelingen van het verwijderen tot het afvoeren vragen dus om specialistische kennis. Rouwmaat heeft al jaren ervaring op het gebied van asbest. Wij helpen u graag met het inventariseren, verwijderen en afvoeren van asbest.

Kosten asbest afvoeren

U vraagt zich waarschijnlijk af wat de prijs voor het afvoeren van asbest is. De kosten voor het verwijderen en afvoeren van asbest hangen van verschillende factoren af, maar de belangrijkste zijn het type asbest en natuurlijk de hoeveelheid asbest. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen wij u een indicatie geven van deze kosten.

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *