Foto Marjolein van Noort resized3 Marjolein van Noort
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Asbest

Wat is asbest?

Asbest

Asbest is een verzamelnaam voor zes, in de natuur gevormde, mineralen met een vezelstructuur en is veel toegepast in de bouw. Het  heeft lange tijd bekend gestaan vanwege een aantal goede eigenschappen: het is sterk, slijtvast, bestand tegen basen en hoge temperaturen. Bovendien was asbest lange tijd het goedkoopst in diverse toepassingen. In Nederland zijn veel toegepaste soorten: wit asbest (chrysotiel), blauw asbest (crocidoliet) en bruin asbest (amosiet). Inmiddels is bekend dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Het vormt geen gevaar zolang het vastzit in ander materiaal, het vormt pas een risico wanneer de asbestvezels vrijkomen, bijvoorbeeld bij de verbouwing of sloop van een pand.

Gezondheidsrisico’s van asbest

Vanwege de gezondheidsrisico’s is het sinds 1 juli 1993 verboden om asbest te gebruiken in wegen, gebouwen en daken. Uit onderzoeken is gebleken dat blootstelling aan asbest ernstige gevolgen voor de gezondheid met zich mee brengt. Asbestvezels kunnen, wanneer ze worden ingeademd longkanker, longvlies- en buikvlieskanker en stoflongen (asbestose) veroorzaken. Hierdoor is het sinds 1 juli 1993 voor bedrijven niet meer toegestaan om asbest te gebruiken in wegen, gebouwen en daken. Ook is het verboden om asbest te verkopen. In de Europese Unie (EU) geldt sinds 2005 een asbest verbod.

Gaat u slopen of verbouwen en bent u op zoek naar een bedrijf dat asbestinventarisatie (conform SC540) uitvoert? Dan bent u bij Rouwmaat aan het juiste adres. Ook bij asbest verwijdering kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om een cursus ‘asbest herkennen’ te volgen.

 

Asbestinventarisatie & verwijdering

Ondanks het verbod, komt het nog steeds voor dat er asbest bij gebouwen en op terreinen aanwezig is. Gaat u slopen of verbouwen en bent u op zoek naar een bedrijf dat asbestinventarisatie (conform SC540) uitvoert? Dan bent u bij Rouwmaat aan het juiste adres. Ook bij asbest verwijdering kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om een cursus ‘asbest herkennen’ te volgen.

“Rouwmaat regelt het gewoon!”

Marjolein van Noort

Foto Marjolein van Noort resized3
 

Bel mij terug Offerte aanvraag Stel direct uw vraag

Asbestinventarisatie

Bent u van plan uw woning (met een bouwjaar van voor 1994) te slopen, te renoveren of het dak te vervangen? Dan is een asbestinventarisatierapport een wettelijke verplichting. Rouwmaat kan u ook op het gebied van asbestinventarisatie uitstekend van dienst zijn.

Lees meer

Asbest bodemonderzoek NEN 5707

Rouwmaat kan ook de grond onderzoeken op het voorkomen van asbest. Hiervoor wordt meestal een verkennend asbest in bodemonderzoek conform de NEN5707 uitgevoerd. Hierbij worden, na een visuele inspectie van het maaiveld, proefgaten gegraven en grondmonsters genomen. Van de visueel zichtbare asbest verdachte materialen wordt eveneens een monster genomen. Middels dit onderzoek wordt nagegaan of er een verontreiniging met asbest in de bodem aanwezig is. Rouwmaat is gecertificeerd en erkend voor de BRL SIKB 2000, protocol 2018 en mag een asbest in bodemonderzoek onder dit certificaat uitvoeren.

Lees meer

Asbest verwijderen

Is er uit het asbest onderzoek naar voren gekomen dat er asbest is geconstateerd in uw pand? Dan moet een plan van aanpak gemaakt worden. Of de materialen die asbest bevatten verwijderd moeten worden, is afhankelijk van het soort asbest.

Lees meer

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor 6 in de natuur gevormde mineralen met een vezelstructuur. In het verleden werd asbest veel gebruikt in de bouwwereld, omdat men toen vond dat het een aantal goede eigenschappen had, namelijk: asbest is sterk en slijtvast en bestand tegen zowel basen als hoge temperaturen. 

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *