Maak kennis met Tjeu Startman, chauffeur bij Rouwmaat

Tjeu Startman (18) werkt 4 dagen per week bij Rouwmaat en gaat 1 dag per week naar school (BBL).

Hij is heel enthousiast over zijn werk als allround chauffeur:

“De afwisseling is het allermooist. Ik hoop hier nog vele jaren vol te maken."

Onlangs haalde Tjeu op zijn 18e zijn groot rijbewijs. Sindsdien rijdt hij regelmatig beton naar particuliere en zakelijke klanten.

“Op mijn 17e stopte ik met het VWO. Ik wilde graag met mijn handen werken, dus één dag per week naar school en vier dagen praktijk leek me wel wat. Ik begon aan de BBL-opleiding tot vrachtwagenchauffeur, bij Rouwmaat. Mijn vader René werkt hier ook al bijna zijn hele leven, dus dan moet het wel goed zijn. En hij heeft het nog zwaar ook, want hij heeft een Volvo.” aldus Tjeu, lachend. (voor outsiders: dit is een Rouwmaat-ding, want Scania is hier de norm)

“Het leukste is de afwisseling. Zo ging ik tijdens mijn opleiding nog vaak een dag met een chauffeur mee. Ik deed dan alles buiten de vrachtwagen. Van het lossen van beton bij bouwprojecten tot het aan- en afhaken van afzetcontainers. En van het afnetten van bakken (zodat het afval er onderweg niet uit valt) tot het aan- en afhaken van Megamix-silo’s. En natuurlijk een mooi potje dialect nölen met de collega’s!

Ik hoop hier nog vele jaren vol te mogen maken, op een Scania uiteraard."

Word je enthousiast van Tjeu's verhaal? We zijn altijd op zoek naar BBL-ers. Of je nou chauffeur, grondwerker of machinist wilt worden. Daarnaast hebben we ook regelmatig leuke vacatures. Check ze snel!