Maak kennis met Michel, calculator/werkvoorbereider bij Rouwmaat

Michel (42) bouwt als calculator/werkvoorbereider bij Rouwmaat dagelijks mee aan “zijn” Oost-Nederland.

“Als kleine jongen was ik al gek op graven, bouwen en grote machines. Het was voor mij dan ook logisch om na de middelbare school als kraanmachinist te gaan werken.
 
Niet alleen het werk op de kraan, maar ook de organisatorische kant van het infra vak trok me. Ik ben me dus verder gaan ontwikkelen tot planner/uitvoerder en later calculator-werkvoorbereider.
 
Mijn ervaring ‘in de grond’ komt hierbij goed van pas, want elk project draai ik plaatje voor plaatje in mijn hoofd af. Dat helpt me om het projectverloop en de kosten nauwkeurig in te schatten.
 
De combinatie van calculeren én werkvoorbereiding maakt mijn werk interessant. Niet alleen maar rekenen, maar ook tekenen met AutoCAD en uitzetten met GPS, op locatie.

En dat is óók een pluspunt van mijn baan, want vaak zit je als calculator/werkvoorbereider vooral achter je bureau. Bij Rouwmaat is dat dus niet zo: ik kom ook op projecten en dat maakt mijn werk afwisselend.

 

"Van wegenbouw tot de circulaire sloop van een fabriekshal en van bouwrijp maken van een bedrijfskavel tot de ontwikkeling van een complete woonwijk.

Bij Rouwmaat is elke dag anders en kan ik echt doen wat ik leuk vind."

Ook als calculator/werkvoorbereider aan de slag?