johan-oolthuis Johan Oolthuis
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Beton

Beton

Koop bij Rouwmaat het beste beton voor uw bouwproject

Rouwmaat beton levert kwalitatief hoogwaardige mortels, vloerspecies en beton in sterkte klassen C12/15 tot en met C53/65. Ook voor uw projecten waarbij stampbeton, vezelversterkt beton en onderwaterbeton nodig is kan Rouwmaat u als full service leverancier van dienst zijn. Neem voor beton bestellingen contact op met onze medewerkers. Voor meer informatie treft u hier onze folder over beton, mortels en vloerspecies aan.

Hoge leveringscapaciteit door kennis en materialen

Bouwen doe je met goed bouwmateriaal. Vanuit onze centrales in Groenlo, Ulft en de Rokramix-centrales in Twente werken we met state of art betoncentrales, een modern MegaMix-vulstation, mixers met capaciteiten van 7 tot 15 kuub en NCH-wagens voor silotransport en betonpompen.

Daarbij beschikt Rouwmaat over de kennis, kunde en uitrusting voor topkwaliteit cementgebonden bouwstoffen. Een modern laboratorium, technologen die voortdurend in de praktijk vertoeven, een computergestuurd productieproces en een strakke planning die leverbetrouwbaarheid van beton garandeert. Kortom: Rouwmaat investeert in hoogwaardige bouwmaterialen zodat u rendement haalt uit uw bouwproject.

Beton & kwaliteit

U moet kunnen vertrouwen op kwalitatief hoogwaardig beton. Daarom houdt Rouwmaat graag een vinger aan de pols bij al onze bouw- en betonproducten. Dit doen we door onze medewerkers voortdurend bij te scholen, gebruik te blijven maken van de modernste technieken en grondstoffen voor beton zelf te selecteren en aan te voeren.

KOMO gecertificeerd

Rouwmaat levert KOMO-gecertificeerde bouw- en betonproducten en gebruikt hiervoor uitsluitend gecertificeerd zand, grind, granulaat en cement. We bieden kwaliteit in maatwerk: beton en mortels gemaakt volgens uw wensen, onder KOMO geleverd!

Zekerheid met keurmerk Beton Bewust

Bij Rouwmaat voeren we het keurmerk Beton Bewust en garanderen daarmee de duurzame productie van betonmortel (zie onderstaande video). Betonmortel fabrikanten mogen het keurmerk voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Het duurzaamheidconcept is volop in ontwikkeling en inzichten over bouwen veranderen. Rouwmaat is actief betrokken bij deze ontwikkelingen en heeft de ambitie om te verbeteren.

Het keurmerk Beton Bewust geeft zekerheid voor de afnemers van betonmortel. De duurzame productie van betonmortel wordt gegarandeerd en geeft daarmee de benodigde basis om samen te werken. Afnemers van onze betonmortel kunnen erop rekenen dat Rouwmaat meedenkt, adviseert en een hoogwaardige bijdrage levert aan de duurzaamheid van de te realiseren projecten.

Kosten voor beton

Wat de prijs is van beton is afhankelijk van een aantal factoren. Het ligt eraan hoeveel beton u nodig heeft en waar u het geleverd wil hebben. Wilt u weten wat de kosten voor beton voor uw (bouw)project is? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Ontwikkelingen cementloze beton

Ruim één jaar geleden werd door Rouwmaat Groep - in samenwerking met de provincie Overijssel, Reef Infra, v.d. Bosch Beton en Sqape Technology - de eerste rotonde van geopolymeerbeton gerealiseerd. Deze rotonde is aangelegd vlakbij de Technology Base Twente en ligt in de N737 ter hoogte van de afslag Oude Vliegveldweg. De ontwikkelingen van de rotonde worden nauwlettend in de gaten gehouden. Vooralsnog overtreft het een ieder zijn verwachtingen.

In de toekomst zullen er wegen, tunnels en vloeren van gebouwen kunnen worden gerealiseerd van geopolymeerbeton. Echter, daarvoor is nog veel experiment en onderzoek nodig om deze beton te optimaliseren. Rouwmaat Groep heeft op de vestiging in Enschede geopolymeerbeton ontwikkelt waarin cement is vervangen door een andere activator. 

Het geopolymeerbeton heeft ondertussen vorst, hitte en bandendruk zonder problemen weten te doorstaan. De hechting aan de wapening is groter. Het krimpt en zet minder uit onder invloed van temperatuurwisselingen, daardoor zijn er minder naden nodig dan in wegen van cementbeton. Het cementloze beton doet er langer over om op sterkte te komen, maar is daarna sterker. Daarnaast gaat het langer mee dan asfalt. De ontwikkeling ervan heeft vier jaar geduurd.

Wilt u meer weten over cementloze beton? Neemt u gerust contact met ons op via 0544 - 47 4040.

Hieronder vindt u een link naar het krantenartikel van 17-09-2018 geschreven door Tubantia.

https://www.tubantia.nl/enschede/het-bruist-van-vernieuwing-op-de-technology-base-twente~a6c18efe/ 

Lees meer

Beton duurder door extreem laagwater

Vanwege de lange periodes van laagwater ontstaan er problemen in de binnenscheepvaart.

Het dalende waterpeil resulteert in minder laadcapaciteit van de schepen. De beperkte binnenscheepvaart heeft extreme gevolgen voor de landelijke grindmarkt. Zij doen er momenteel alles aan wat binnen hun capaciteiten ligt om de gehele markt van grondstoffen te voorzien. De kosten stijgen hierdoor aanzienlijk. Ondanks dat de Rouwmaat centrales niet allemaal aan het water zijn gesitueerd, heeft het voor ons ook een grote impact waardoor ook wij als Rouwmaat Groep genoodzaakt zijn de betonprijzen te verhogen.

Wat betekent dit voor u?

Om de meerkosten te dekken wordt er tijdelijk een laagwatertoeslag berekend van ca. € 2,00 per m³.

Deze verhoging  wordt per week 42 aan u doorberekend. Zodra de situatie weer genormaliseerd is, zal deze verhoging komen te vervallen.  

Lees meer

Rol betoncentrale is aan het veranderen

Betoncentrale Rouwmaat Enschede en Reef Infra realiseren RAMAC rotonde

Betoncentrale Rouwmaat Enschede is onlangs op de wens van de provincie ingegaan om in Overijssel een rotonde te realiseren die gemaakt is van cementloze beton met behulp van geopolymeren. RAMAC kenmerkt zich door een extreem lage CO2 footprint, een lage MKI-waarde, een hoge mate van bestendigheid en een lange levensduur. De rotonde is gesitueerd in de N737 ter hoogte van de afslag Oude Vliegveldweg te Deurningen. Het proces, de verwerking en het product zijn bijzonder innovatief en niet eerder vertoond in Europa.

Zie de link naar het artikelhttps://www.rouwmaat.nl/images/Nieuws/rokramix.pdf

Bron: Bouw en Aanbesteding/Betonhuis

Klik op de volgende link voor het interview met Jan Smit: https://youtu.be/o69JNA3icag

Lees meer

Beton granulaat

Rouwmaat is een full-service leverancier van beton, mortels en vloerspecies.  Rouwmaat verwerkt beton granulaat als alternatief van grind bij de productie van beton in onze betoncentrales. Ook het afnemen van beton granulaat behoort tot de opties bij Rouwmaat.

Lees meer

Prefab betonelementen

Rouwmaat levert aan veel verschillende klanten prefab beton en waterdichte betonconstructies. We leveren onder andere prefab betonnen kelders en prefab betonnen bouwelementen.

Lees meer

Rokramix

In de loop der jaren is ons bedrijf, evenals ons werkgebied uitgebreid. We zijn sinds een aantal jaren de volledig eigenaar van Rokramix betoncentrales in Enschede, Hengelo en Rijssen. Sinds januari 2017 werken deze Rokramix-centrales verder onder de naam Rouwmaat Groep. Rouwmaat produceert en levert betonmortel aan kleine, middelgrote en grote bouwprojecten in Oost Nederland.

Lees meer

Tips voor werken met beton

Beton maken: dat is waar we goed in zijn bij Rouwmaat. We zijn niet voor niets een full-service leverancier van beton, mortels en vloerspecies. Maar we weten ook hoe je het beste uit beton kunt halen. Daarom geven we u graag enkele tips voor wanneer u werkt met beton.

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *