Huub Rouwmaat 40 jaar in dienst

Huub Rouwmaat 40 jaar in dienst

Op 1 maart 2022 was Huub Rouwmaat 40 jaar in dienst in het familiebedrijf.

Na het behalen van zijn MTS weg- en waterbouwopleiding en aannemersdiploma begon Huub in 1982 in het bedrijf van zijn ouders.

Zijn eerste klus was het bouw- en woonrijp maken voor de realisatie van de Canisiushof in Groenlo. Daarna heeft hij lange tijd met de minikraan kabelsleuven gegraven op de Veluwe, samen met broer Jos.

In 1987 startte Huub een nieuwe uitdaging op het Megamix vulstation. Met Jan Garstenveld aan zijn zijde voor de techniek en kwaliteit, vulde hij een indrukwekkende 33.000 ton Megamix af voor trouwe klanten van het eerste uur, zoals Bouwbedrijf Penterman B.V., Bouwbedrijf De Driehoek, Bouwbedrijf Harbers, Bouwbedrijf Hubers, WBC Bouwgroep, Reukers (nu Heijmans) en vele anderen.

Huub rondde naast zijn drukke werk een pittige opleiding tot betontechnoloog af. Zo kon hij vanaf 1994 de betoncentrale in Groenlo runnen, samen met Wout Jansen. Na een tijdje verhuisde hij naar de centrale in Hengelo om bedrijfsleider en later mengmeester te worden van de Rokramix-betoncentrale - die Rouwmaat uiteindelijk in 2010 overnam.

Vanaf 2010 was Huub een ‘vliegende mengmeester’, die de betoncentrales in Enschede, Rijssen en Hengelo draaiende hield. Toen daar vaste mengmeesters waren gestationeerd, kon Huub ‘zijn’ betoncentrales loslaten en een nieuwe stap zetten.

Nu is Huub chauffeur, op de Transport-afdeling van Jeroen. Deze laatste heeft zich al vaak afgevraagd of er niet ergens nóg een paar Rouwmaat-broers zijn zoals Huub, want “hij klaagt nooit en doet zijn werk perfect!”

Gefeliciteerd met je jubileum Huub! We wensen je nog veel succes en werkplezier voor de komende jaren!