Hout recycling

Soorten afvalhout

Afvalhout bestaat er in verschillende soorten en maten. Dit heeft gevolgen voor de recycling van hout. Houtafval is onder te verdelen in drie categorieën, namelijk:

  • A-hout: A-hout is schoon en onbehandeld hout en is de meest ideale soort hout voor recycling. Het is vrij van giftige stoffen. Gerecycled A-hout kan worden hergebruikt als verpakkingsmateriaal zoals pallets en kisten of gerecycled worden bijvoorbeeld de spaanplaatindustrie.
  • B-hout: B-hout is bewerkt hout, dat bijvoorbeeld verlijmd, geverfd of gelakt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan triplex, multiplex en spaanplaat. B-hout kan ten dele nog worden gerecycled tot nieuwe spaanplaat, maar het grootste deel wordt verwerkt in biomassa centrales tot energie.
  • C-hout: C-hout is geïmpregneerd hout en is behandeld met stoffen waardoor de levensduur wordt verlengd. Doordat dit type hout giftige stoffen bevat, mag het enkel en alleen gebruikt worden als brandstof voor energieopwekking in speciale installaties.

Bij Rouwmaat wordt een deel van het afvalhout al bewerkt voor eindverwerking. Hierbij wordt het hout ontdaan van ijzerdelen en op de gewenste specificaties verkleind.

Hout afvalcontainer huren

Om uw hout afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen, is het raadzaam om de juiste container te huren voor hout afval. Heeft u hout afval en wilt u dit laten inzamelen? In ons ruime assortiment met containers voor de verhuur vindt u altijd de juiste container voor uw afval probleem. Wij ontzorgen u van A tot Z. We bezorgen de container bij u aan de deur, halen deze snel weer op en recyclen vervolgens het hout afval, zodat u een bijdrage levert aan een beter milieu.