Heijmans Noorderhaven

In het kort
  • OpdrachtgeverProperstok/ Heijmans
  • Doelstelling -
  • Locatie Zutphen
  • Status Afgerond
  • Start bouw -
  • Omvang -

Project: Nieuwbouw appartementen en commerciële ruimte

Projectnaam: Vlek 8 + 10 Noorderhaven Zutphen

Opdrachtgever woningen: Woonbedrijf Ieder1

Opdrachtgever comm. ruimten: Properstok/ Heijmans

Hoofdaannemer: Heijmans Woningbouw Oost B.V.

Afval- inzameling en verwerking: Rouwmaat Zutphen B.V.

Leverancier metselmortel: Megamix Rouwmaat Groenlo B.V.

Projectinformatie

In Noorderhaven krijgt elke buurt zijn eigen sfeer. De levendigheid op straat vormt een mooi contrast met de intimiteit van de binnenhoven, waar je rustig kunt wonen. Een paar plekken lichten we er uit.

Rond het station komt een levendige buurt met woningen, voorzieningen en kantoren in een parkachtige setting. Hier vind je straks stoere gebouwen, lofts, ateliers, herenhuizen. De woongebouwen langs de IJssel worden architectonische juweeltjes, die de skyline van Zutphen goed versterken. De meeste gebouwen bestaan uit drie tot zes bouwlagen. Enkele gebouwen op markante plekken zijn hoger.

Een opvallend kenmerk van Noorderhaven zijn de binnenhoven, zoals die ook in de binnenstad van Zutphen voorkomen. De binnenhoven zijn deels privé en deels gemeenschappelijk voor de bewoners van het hof. De rust in de binnenhoven vormt een mooi contrast met de levendigheid op straat.

De bebouwing, de binnenhoven, de nieuw aan te leggen haven, de uiterwaarden, de parkjes en het parkeren zo veel mogelijk uit het straatbeeld, bepalen de openbare ruimte en geven Noorderhaven een heel eigen karakter.

Plannen

In het stedenbouwkundig plan en het landschapsplan is meer te vinden over de opzet van Noorderhaven

Projectwebsite

https://www.noorderhavenzutphen.nl/wonen/blok-8/