Diverse grondwerk-projecten bij ZONE.college Doetinchem

1+1=3 bij het ZONE college Doetinchem

De meeste van onze projecten en opdrachtgevers zijn leuk, maar soms heb je van die samenwerkingen die éxtra mooi zijn. Omdat ze extra veel voldoening opleveren en een extra groots effect hebben: 1+1 is dan al gauw 3!

Zo ook de samenwerking tussen ‘onze’ Remco Meijerink en Freddy Kuipers, facilitair verantwoordelijk bij ZONE college Doetinchem.

Freddy: “In mijn functie ben ik met veel verschillende onderwerpen bezig. Van terreinbeheer tot de koffie-automaten. Het is dan fijn om betrouwbare leveranciers om je heen te hebben, waarvan je weet dat ze goed werk leveren.

Rouwmaat is zo’n leverancier waar ik graag projecten onderbreng als de aanbestedingsregels dat toelaten. Ze kennen ons terrein al sinds de bouw van het pand en weten dus ook precies de weg. De kwaliteit van het geleverde werk is altijd goed en bij Rouwmaat geldt: afspraak is afspraak.”

Remco Meijerink, uitvoerder bij Rouwmaat: “We zijn met ZONE in aanraking gekomen toen we als onderaannemer van BinX Smartility de sloop van oude gebouwen en de riolering, grond- en straatwerk voor het nieuwbouwpand mochten uitvoeren. We weten dus precies waar de leidingen liggen en kennen de KlicMeldingen. Die kennis komt van pas bij de projecten die we tot dusver mochten uitvoeren. Van de aanleg van een dierenweide met wadi’s tot een waterzuiveringsinstallatie voor de kassen en recentelijk de realisatie van een doe-plein.

Ik ben persoonlijk wel trots op het doe-plein. Daar is echt iets moois van gemaakt door oude materialen te hergebruiken, gecombineerd met nieuwe materialen. Zo hebben we oude stelconplaten met oude bestrating gecombineerd voor een speels effect. Ook hebben we banken gemaakt van circulaire betonblokken, gecombineerd met een nieuw houten zitvlak. En het leuke was; Freddy komt met een idee, ik laat mijn visie er overheen gaan. En we kunnen overgaan tot uitvoering. Korte lijntjes, snel schakelen!”