Distributiecentrum Ara Almelo

Door unieke architectuur gaat distributiecentrum Ara Almelo op in de omgeving

Op een zichtlocatie aan de A35, direct naast de entree van het XL Businesspark Twente, start Heembouw in september met de bouw van distributiecentrum Ara Almelo. Deze logistieke bestemming van ruim 40.000m2 is een ontwikkeling van Stellar Development. 

Bij het ontwerp en de zorgvuldig toegepaste keuzes van materialen en technieken heeft Heembouw gestreefd naar een zo laag mogelijke CO2-footprint. Ara Almelo presteert hierdoor 70% beter dan de wettelijke norm (Milieu Prestatie voor Gebouwen), die er op toeziet dat er meer circulair en milieuvriendelijker wordt gebouwd. 

Eenmaal gereed, wordt het distributiecentrum omgeven door een uniek natuurscherm van circa vijftien meter hoog en bijna één kilometer lang. De onderscheidende architectuur geeft een sterke impuls aan de biodiversiteit en maakt de bestemming tot het natuur inclusieve visitekaartje van het XL Businesspark Twente en de gemeente Almelo.

Het kavel van circa 7 hectare wordt op korte termijn door Regionaal Bedrijventerrein Twente (RBT) overgedragen. In september start de realisatie van het distributiecentrum.

Rouwmaat is verheugd om, als strategisch partner van Heembouw, te mogen ondersteunen bij het grondwerk, grondverbetering, riolering en bestrating.

Juli 2022: start terreininrichting

 

Augustus 2022: start grondwerk

 

September 2022: vorderingen grondwerk

 

Oktober 2022: vorderingen grondwerk