De goede samenwerking in het projectteam begint bij de uitvoerder

Remco Meijerink (29) uit Lonneker deed de machinistenopleiding en is daarna zijn carrière begonnen als kraanmachinist. Inmiddels is hij alweer bijna drie werkzaam als uitvoerder GWW bij Rouwmaat. Het is een carrièreswitch die goed heeft uitgepakt.

Waar ben jij verantwoordelijk voor als uitvoerder?

Ik ben verantwoordelijk voor de uitvoering van grond- weg en waterbouwprojecten (GWW) bij Rouwmaat. Hierbij geef ik leiding aan medewerkers en stuur ik diverse GWW-projecten aan. Verder ben ik als uitvoerder medeverantwoordelijk voor een positief projectresultaat.

Uit welke werkzaamheden bestaat de functie?

De functie bestaat onder andere uit het toezien op de uitvoering van werkzaamheden conform de van tevoren vastgestelde richtlijnen (kwantiteit en kwaliteit). Ook het zorgen voor een tijdige aan- en afvoer van al het benodigde materieel en materiaal is een belangrijk aspect. Daarnaast het instrueren en begeleiden van medewerkers en onderaannemers en het signaleren en rapporteren van meer- en/of minderwerk. Bij mijn functie hoort uiteraard ook het onderhouden van contact met de opdrachtgever met betrekking tot de planning van projecten. Tot slot horen ook administratieve taken bij mijn functie waaronder urenverwerking en het accorderen van inkoopfacturen. Wat verder nog van belang is, is dat het werk zo georganiseerd wordt dat we voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Wat vind je het leukste aan je werk als uitvoerder?

Het leukst vind ik de samenwerking met de opdrachtgevers en collega’s op de bouw om uiteindelijk samen het resultaat te behalen zoals de opdrachtgever het voor ogen heeft. Daarnaast de vrijheid die ik heb, ik ben veel onderweg, neem regelmatig een kijkje bij de verschillende projecten en ben daarnaast regelmatig op kantoor te vinden. Ik kom op allerlei plekken en spreek met allerlei mensen, waaronder zakelijke klanten, gemeenten en particulieren. Aan het begin van de week sta ik soms voor grote uitdagingen en aan het eind van de week is alles vaak gelukt, dat geeft me veel voldoening. De afwisseling maakt het werk leuk en daarnaast is het mooi als een project goed draait en opdrachtgevers en werknemers tevreden zijn. Dan ben ik dat natuurlijk ook.

Hoe ervaar je het werken bij Rouwmaat?

Werken bij het familiebedrijf Rouwmaat bevalt me heel goed. Rouwmaat is een platte organisatie die erg breed georiënteerd is. De projecten zijn erg gevarieerd, en de benodigde middelen en kennis heeft Rouwmaat veelal zelf in huis. Het mooie is dat we daardoor veel verschillende facetten en expertises in kunnen zetten op de projecten. De overkoepelende Rouwmaat Groep omvat de divisies grond-, weg- & waterbouw, beton, mortels & vloerspecies, afvalinzameling, transport, recycling en milieutechniek. Expertises zijn onder andere bodemsaneringen, sloop- en grondwerk, transport, puinbreken en grond zeven en de aanleg van bijvoorbeeld riolering en straatwerk. Voor mij als uitvoerder werkt het prettig dat Rouwmaat dit allemaal in eigen hand heeft en kan ik daardoor snel schakelen. Deze flexibiliteit en snelle service wordt ook gewaardeerd door onze opdrachtgevers.

Hoe is de omgang met het team waarin je werkt?

De omgang met collega’s is prettig en met z’n allen werken we Rouwmaat breed naar één doel toe. Je wilt elkaar helpen om tot een mooi resultaat te komen. De lijntjes zijn kort en het gros van de medewerkers werkt al jarenlang bij Rouwmaat. Daardoor ken je elkaar goed en weet je precies wat je aan elkaar hebt. Er wordt onderling veel samengewerkt en het contact tussen calculatie, uitvoering en planning is goed. We overleggen vaak met elkaar, de calculator heeft vooraf een bepaald idee en samen moet je er dan uit zien te komen.

De samenwerking met de collega’s op de projecten ervaar ik ook als prettig. Het personeel is zeer kundig en zelfstandig. Dit is ook nodig omdat ik meerdere projecten tegelijk begeleid waardoor ik dus niet iedere dag bij ieder project aanwezig kan zijn. Ik kom gemiddeld twee tot drie keer per week langs op een project om te horen hoe het gaat en voor een kort werkoverleg. Doordat de meeste collega’s erg ervaren zijn weten ze goed waar ze over praten en wat ze doen. Er is weinig verloop bij Rouwmaat, de werksfeer is goed en er is ruimte voor een praatje op zijn tijd. Afgelopen jaar was helaas alles anders maar normaalgesproken hebben we ook ieder jaar leuke feestjes met elkaar, waaronder de nieuwjaars-, bouwvak- en kerstborrel. Afgelopen jaar hadden we overigens wel een leuk alternatief namelijk de ‘Rouwmaat Quarantaine Quiz’ wat ook een groot succes was.

Wil jij, net als Remco, aan de slag als uitvoerder bij Rouwmaat?