Foto Marjolein van Noort resized3 Marjolein van Noort
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Veiligheidskundige begeleiding

Door een Hoger VeiligheidsKundige (HVK)

Of er nu een bodemonderzoek of -sanering uitgevoerd wordt, gesloopt wordt, kabels en leidingen worden gelegd, boor- en/of heiwerkzaamheden worden gedaan, in al deze gevallen is de werkgever wettelijk verplicht om alle risico's voorafgaand aan het werk inzichtelijk te maken.

“Rouwmaat regelt het gewoon!”

Marjolein van Noort

Foto Marjolein van Noort resized3
 

Bel mij terug Offerte aanvraag Stel direct uw vraag

Wanneer medewerkers met verontreinigde grond of asbest in aanraking kunnen komen, dan zullen maatregelen genomen moeten worden.

Rouwmaat ontzorgt

Rouwmaat kan u op dit vlak ontzorgen. Door eerst een gedegen bodemonderzoek of asbestinventarisatie te doen, is de vraag beantwoord of de grondwerkzaamheden risico's opleveren voor de gezondheid. Indien er geen risico's zijn te verwachten, kunt u zonder specifieke maatregelen veilig aan de slag.

Indien blijkt dat er risico's zijn voor de gezondheid, is het van groot belang om dit in een zo vroeg mogelijk stadium aan te tonen. Rouwmaat kan direct na uitvoering van het bodemonderzoek, een Veiligheids- en Gezondheidsplan (V&G plan) opstellen voor de werkzaamheden. Hierin staat beschreven hoe de medewerkers veilig kunnen werken. Bij verontreinigde grond(water), moet gewerkt worden conform de CROW132, werken met verontreinigde grond en verontreinigd grondwater. Eén van de verplichtingen uit deze CROW, is dat er in bepaalde gevallen een Hoger Veiligheidskundige (HVK) de werkzaamheden moet begeleiden.

Rouwmaat heeft een gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige (HVK'er) in dienst die ervaring heeft met het begeleiden van bodemonderzoeken en bodemsaneringen, alsmede sloop- en asbestprojecten (SC-530).

Veiligheid in de praktijk

Door onze jarenlange ervaring weten wij een vertaalslag te maken tussen enerzijds veilig werken, maar anderzijds ook vooral praktisch te blijven. Door het V&G plan te koppelen aan het bodemonderzoek, kan er veel tijd bespaard worden. En omdat wij een gecertificeerde HVK'er in dienst hebben, kan het V&G plan direct worden goedgekeurd. Hiermee wordt de gehele voorbereiding op veiligheidskundig gebied op de meest efficiënte wijze voorbereid.

Mochten deze situaties zich voordoen (mocht u zich herkennen in deze situaties), laat het ons dan weten, dan willen wij graag meedenken in het proces en zo tot een oplossing komen. Deze oplossing, zal te allen tijde een 'veilige' oplossing moeten zijn, maar anderzijds dient deze ook praktisch en werkbaar te zijn.

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *