Foto Marjolein van Noort resized3 Marjolein van Noort
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Functiegerichte bodemsanering

Indien de bodem waarop gebouwd gaat worden verontreinigd is, kan er sprake zijn van een saneringsnoodzaak. Steeds vaker wordt gekozen voor een zogenaamde functiegerichte sanering. Hierbij wordt niet alle verontreinigde grond afgevoerd, maar worden wel de risico's weggenomen.

“Rouwmaat regelt het gewoon!”

Marjolein van Noort

Foto Marjolein van Noort resized3
 

Bel mij terug Offerte aanvraag Stel direct uw vraag

Zo kan er bijvoorbeeld een verhardingslaag worden aangebracht of een leeflaag van schone grond. Het voordeel van deze aanpak is dat er minder of geen verontreinigde grond afgevoerd hoeft te worden, wat een grote kostenbesparing kan opleveren.

Veiligheidsmaatregelen uit de CROW-123

Wij merken echter dat vaak onderschat wordt dat, voordat de afdeklaag is aangebracht, alle werkzaamheden in de verontreinigde grond plaatsvinden en dat iedereen die op de locatie komt, moet voldoen aan de veiligheidsmaatregelen uit de CROW-132 (werken met verontreinigde grond). Dit betekent o.a. dat de medewerkers gekeurd moeten zijn, opgeleid moeten zijn voor het werken in verontreinigde grond en dat de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt moeten worden. Daarnaast moet ook een decontaminatie unit ingezet worden.

Begeleiding door Veiligheidskundige

Ook is het verplicht dat de werkzaamheden worden begeleidt door een Veiligheidskundige. Deze moet een Veiligheid- & Gezondheidsplan opstellen/goedkeuren en hij moet op de locatie instructie geven.

Bovenstaande maatregelen gelden ook voor medewerkers van het bouwbedrijf, palenboorders, bronneerders, uitzetters enz. Vaak beseft men dit pas op het laatste moment, als de werkzaamheden al zijn gestart.

Hoger Veiligheidskundige (HVK) van Rouwmaat

Rouwmaat heeft alle kennis in huis om dit volledige proces te begeleiden. Zo kan onze Hoger Veiligheidskundige (HVK'er) in het voortraject reeds worden ingezet om alle werkzaamheden op elkaar af te stemmen en per onderdeel de veiligheidsvoorzieningen vast te stellen. Ook kan Rouwmaat Veiligheid- en Gezondheidsplannen opstellen en de opdrachtgever begeleiden in het omgaan met verontreinigde grond. Ook in het voor- en na traject van de sanering.

Op deze wijze kan een functiegerichte saneringsvariant écht kosten besparen en wordt veel frustratie en vertraging voorkomen. We zien nu nog te vaak dat er te laat wordt beseft wat de impact is van het werken in of met verontreinigde grond, zowel financieel als met betrekking tot de planning. Voorkomen is goedkoper en sneller dan genezen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *