Lisa: "Bij Rouwmaat is veel mogelijk - of het wordt mogelijk gemaakt!"

“Bij Rouwmaat is veel mogelijk - of het wordt mogelijk gemaakt!" 

Lisa Hummelink (27) werkt sinds mei 2022 bij Rouwmaat. Als planner GWW is ze verantwoordelijk voor de dagelijkse planning van mensen en materieel op grondwerk-, sloop- en wegenbouwklussen. Maar ze springt ook bij op andere afdelingen.

“Toen ik op deze functie solliciteerde, kwam mijn vrachtwagenrijbewijs ter sprake. Handig om af en toe eens bij te springen of een keer materieel te verplaatsen op werken, was de gedachte. Maar de focus ligt natuurlijk op de planning voor onze werken in Oost-Nederland. Het begon met het leren kennen van de projecten, het materieel en natuurlijk de mensen. Dat ging gelukkig soepel, want iedereen dacht goed mee.

Geen dag is hetzelfde: er is veel afwisseling. Soms breng ik ’s ochtends in alle vroegte een shovel naar het werk. Een andere dag moet ik veel regelen voor de planning, omdat er onverwacht iets veranderd is. En we hebben natuurlijk regelmatig overleg met alle uitvoerders over de lopende werken en de invloed op de planning.

Tegenwoordig help ik ook wel eens met het plannen van collega’s en materieel voor projecten van Rouwmaat GmbH, in het Duitse Nordrhein-Westfalen. Ook weer een leuke uitdaging, met het papierwerk dat erbij komt kijken om mensen over de grens te krijgen.

Soms is het even wat rustiger op de planning, bijvoorbeeld als er meerdere langdurige werken lopen. Dan pak ik andere taken op. Zo verwerk ik tegenwoordig ook de inkoopfacturen voor de werkplaats en boek ik uren in de projectadministratie.

En in de zomervakantie kwam mijn vrachtwagenrijbewijs van pas. Ik mocht 2 weken lang bijspringen op de portaalvrachtwagen. Veel klanten verwachten niet dat zo’n ‘deerntje’ een container komt brengen, dus dat levert mij dan ook wel weer veel lol op.

Na een halfjaar kan ik wel zeggen dat ik de werksfeer als erg prettig ervaar. Er is veel mogelijk (of het wordt mogelijk gemaakt)! We zitten niet vast in een strak functieprofiel.

Wat ook leuk is: Rouwmaat is met 200 collega’s een relatief groot bedrijf. Toch zijn de lijntjes kort en ken ik de meesten bij naam. Daarom voelt het ook echt als een familiebedrijf.