Gun koffiedrab, sinaasappelschillen en etensresten een tweede leven

Gun etensresten, koffiedrab en sinaasappelschillen een tweede leven!

In de horeca en op plekken waar mensen samenwerken ontstaat veel afval.

Etensresten op de borden, citrusschillen na het persen van een sapje en liters koffiedrab.

Vaak belanden deze resten op de grote hoop bij het restafval, waar ze rechtstreeks de verbrandingsoven in gaan.

En dat is zonde, want er kan zeep of likeur van gemaakt worden, of er worden oesterzwammen op gekweekt!

Daarom zamelen wij koffiedrab, sinaasappelschillen en etensresten in bij horeca en bedrijven. We zorgen dat ze worden hergebruikt in nieuwe, circulaire producten, liefst van Oost-Nederlandse makelij.

Wil je, net als Hesselink Koffie, de Fietskoeriers, Van Rossum's Koffie, Broodbode, de Zutphense stadsmanager Remco Feith en andere klanten en ambassadeurs, ook méér uit afval halen? En daardoor duurzamer worden en wellicht zelfs kosten besparen?

Gun koffiedrab, sinaasappelschillen en voedingsresten dan een tweede leven.

 

De voordelen van de relatief kleine emmers zijn:

  • Makkelijk te plaatsen op elke werkplek, zelfs onder de bar. Daardoor wordt het scheiden van het afval eenvoudig voor elke medewerker.
  • Geen zware, grote restafvalcontainer naar de opstelplaats sjouwen; wij halen de emmertjes gewoon aan de bar, in de keuken of bij de koffie-automaat op.
  • Geen noodzaak om een complete milieustraat in te richten als daar geen plek voor is.
  • De emmers zijn met een deksel afsluitbaar, dus je beperkt stank.
  • We halen volle emmers tot 2x per week op, dus je beperkt de kans op rotten (en wij kunnen het nog ‘vers’ afleveren bij partijen die er weer hoogwaardige, nieuwe producten van maken).
  • Je hebt minder restafval (de duurste afvalstroom), dus bespaart daarop.

 

Zo doe je mee:

  • Rouwmaat zamelt koffiedrab, sinaasappelschillen en etensresten in door middel van emmers (20L). Vraag eenmalig en kosteloos de eerste emmers aan. Hier lees je hoe eenvoudig dat is.
  • Scheid afval zo goed mogelijk, zodat wij nieuwe gebruikers (producenten van zeep, likeur en andere circulaire producten) er blij mee kunnen maken.
  • Emmer bijna vol? Meld 'm eenvoudig aan in de speciale app. Je leest hier hoe dat in zijn werk gaat.
  • Wij komen op de gekozen dag de volle emmer(s) ophalen en wisselen die voor nieuwe.
  • Één lediging van een 20-liter emmer kost €3,50. Het tarief is dus per emmer. Je zit niet vast aan een abonnement en kunt op ieder moment stoppen. 

 

Bekijk hier de reportage die Omroep Gelderland maakte over onze dienst: