Hesselink Koffie biedt circulaire service voor koffie-klanten

"Koffiedrab weggooien is zonde! Je kunt het namelijk perfect hergebruiken als grondstof voor het kweken van oesterzwammen.”

Gerrit Hesselink van Hesselink Koffie

 

Gerrit Hesselink: "In Nederland worden 40 miljoen kopjes koffie per dag gedronken. Dit leidt jaarlijks tot zo’n 300 miljoen kilo koffiedrab, dat nog steeds grotendeels verbrand wordt. Dat is zonde, want van koffiedrab kan zeep en likeur worden gemaakt, maar ook is het een voedingsrijke bodem voor oesterzwammen.

Bij Hesselink voeren wij duurzaamheid zover mogelijk door in alle fasen van het koffieproductieproces. Daarom zijn wij mede-aandeelhouder van Rotterzwam, dat oesterzwammen in zeecontainers kweekt op basis van koffiedrab. Wij stimuleren klanten in de regio Rotterdam hun koffiedrab mee te geven aan koeriers van Rotterzwam. We willen dit concept nu ook in het oosten doorvoeren en bieden dit daarom nu al pro-actief aan.

Voor onze klanten in de horeca en het MKB in de Stedendriehoek kan Rouwmaat het koffiedrab nu al apart inzamelen. Het enige dat ze hoeven te doen is:

  • de benodigde emmers aanvragen via de Seenons-app
  • koffiedrab in de emmer gooien
  • volle emmers aanmelden via de Seenons-app

De kosten voor de inzameling nemen wij voor onze rekening (voor onze klanten)!"