frank-beurskens Frank Beurskens
Meer weten?

Ik sta u graag vrijblijvend te woord!

 • Snel
 • Kosteloos
 • Deskundig
 
 1. Bel (0544) 47 40 40
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Ongeldige invoer
 7. Vraag
  Ongeldige invoer
 8. *

Afval

Afval

Het afval dat Rouwmaat inzamelt wordt grotendeels hergebruikt. Wij adviseren onze relaties om te scheiden aan de bron. Het scheiden van afval aan de bron betekent dat het achteraf niet meer gedaan hoeft te worden.  Dit levert een kostenbesparing op en reduceert de CO² uitstoot.  Zo helpt ook Rouwmaat mee aan  een beter én schoner milieu. Rouwmaat zamelt niet alleen afval in, maar bewerkt en verwerkt ook diverse afvalstromen. Zie hiervoor onder andere recyling en granulaat.

Afval duurzaam verwerken

De Rouwmaat Groep is voor steeds meer gemeenten, woningcorporaties en bouwers een duurzame partner, ook op het gebied van afval. Zo produceren we onder andere KOMO-keur granulaatbeton. Granulaatbeton wordt gemaakt van betonnen slooppuin dat door ons wordt gebroken, gezeefd en gewassen. Beton gemaakt van puin past binnen het ‘Cradle-to-Cradle-concept’. Voor zowel de productie van beton als voor het wassen van het granulaat wordt opgevangen en gezuiverd regenwater gebruikt. Daarnaast gebruikt Rouwmaat het opgevangen water voor het spoelen van haar toiletten en de reiniging van haar voertuigen. Met deze hoogwaardige manier van hergebruik verminderen we het gebruik van natuurlijke grondstoffen en sparen we ons milieu.

Door Rouwmaat ingezameld restafval, dat niet meer herbruikbaar is, wordt toch nog nuttig toegepast: nadat de hoogcalorische stoffen zoals papier/ karton en folie zijn gescheiden van de niet bruikbare stoffen, worden deze in onze fabriek opgewerkt tot een secundaire brandstof die o.a. wordt gebruikt bij de productie van cement, ter vervanging van fossiele brandstoffen als bruin- en steenkool.

Door Rouwmaat ingezameld schoon hout wordt toegepast bij de productie van spaanplaat. Behandeld hout wordt gebruikt bij de opwekking van energie, waarbij de restwarmte weer wordt toegepast voor stadsverwarming.

Kortom: Rouwmaat maakt werk van duurzaam ondernemen!

Wilt u meer informatie over de afval verwerking van Rouwmaat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze collega’s. Voor meer informatie treft u hier onze folder aan over recycling.

Acceptatievoorwaarden folie

Op 18 juli 2017 heeft China, als grootste afzetmarkt van folies en harde kunststoffen, een wijziging van de importregels aangekondigd met als gevolg dat er strengere acceptatie voorwaarden gelden voor folies en harde kunststoffen. Met dit verscherpte importbeleid beoogt China beter bij te dragen aan een schoner milieu.

Wat betekent dit voor u?
Per 1 oktober 2017 gelden verscherpte acceptatievoorwaarden voor folie. Deze acceptatievoorwaarden zullen - gezien de ontwikkelingen - strikt worden nageleefd. De acceptatie van folie is ter beoordeling aan onze chauffeur en/of afdeling recycling. Bij afkeur zal het folie als bedrijfsafval worden ingenomen. De acceptatiecriteria voor folie treft u hier aan.

Lees meer

Afval inzameling

De mogelijkheden voor afval inzameling bij Rouwmaat zijn uiteenlopend. Afhankelijk van het type en de hoeveelheid afval kunnen wij het afval voor u afvoeren met ons eigen transport, of kunt u het afval zelf bij ons komen inleveren.

Lees meer

Afval Recycling

Afval recycling is hergebruik in optima forma. Bij Rouwmaat werken we aan een beter milieu door recycling van diverse afvalstromen. Het uitgangspunt bij onze recycling is dat uw afval weer grondstof wordt voor de productie van bijvoorbeeld papier, spaanplaat en beton.

Lees meer

Archiefvernietiging

De Rouwmaat Groep is voor steeds meer gemeenten, woningcorporaties en bouwers een duurzame partner op het gebied van afval inzameling en verwerking, zo ook op het gebied van archiefvernietiging. Wij zorgen ervoor dat uw vertrouwelijke papierstromen gecertificeerd worden vernietigd.

Lees meer

Bouwafval

Gaat u (ver)bouwen? Grote kans dat u dan bouwafval heeft. Bouwafval is vaak een gemengde afvalstroom, die bestaat uit o.a.: beton en cement, hout, metaal en bouwfolie. Bij Rouwmaat bent u aan het juiste adres voor de inzameling en verwerking van bouwafval.

Lees meer

Grof Huishoudelijk afval

Grof huishoudelijk afval is een verzamelnaam van alle afval die u verzamelt in en om het huis. Huishoudelijk afval is een gemende afvalstroom, die bestaat uit o.a.: kunststof, papier, metaal, glas, textiel en GFT afval. Bij Rouwmaat bent u aan het juiste adres voor de inzameling en verwerking van grof huishoudelijk afval.

Lees meer

Grofvuil

Gaat u verhuizen, verbouwen of opruimen? Dan kan het zijn dat u te maken krijgt met grofvuil. Dit is afval dat te groot of te zwaar is om via een reguliere container af te voeren. Bij Rouwmaat kunt u terecht voor het (laten) afvoeren van uw grofvuil.

Lees meer

Plastic afval

Zowel particulieren als bedrijven hebben te maken met plastic afval (kunststof). Plastic afval wordt apart ingezameld, zodat het gerecycled kan worden. Bij Rouwmaat bent u aan het juiste adres voor de inzameling en verwerking van plastic afval.

Lees meer

Sloopafval

Gaat u slopen? Hierbij komt ongetwijfeld een hoop sloopafval vrij. Sloopafval is vaak een gemengde afvalstroom die bestaat uit o.a.: beton en cement, hout en metaal. Bij Rouwmaat bent u aan het juiste adres voor de inzameling en verwerking van sloopafval.

Lees meer

Tuinafval / GFT afval

Gaat u aan het werk in de tuin en heeft u tuinafval of GFT afval? Bij Rouwmaat bent u aan het juiste adres voor de inzameling en verwerking van tuinafval en GFT afval. Tuinafval kan bestaan uit gemaaid gras, bladeren en geknipt snoeihout en onder GFT afval verstaan we keukenafval, zoals etensresten en schillen.

Lees meer

Meer weten? Neem contact met ons op. Neem contact op

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 1. Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
LinkedIn

Discussieer mee op onze LinkedIn Pagina.

Meer informatie?

 1. Onderwerp
  Ongeldige invoer
 2. Naam*
  Vul s.v.p. uw naam in.
 3. Bedrijfsnaam
  Ongeldige invoer
 4. E-mailadres*
  Vul s.v.p. een geldig e-mailadres in.
 5. Telefoonnummer
  Ongeldige invoer
 6. Plaats*
  Vul s.v.p. uw plaats in.
 7. Omschrijving opdracht
  Ongeldige invoer
 8. *